-60 dkg liszt
-5 dkg élesztő
-4 evőkanál kristálycukor
-1 csomag vaniliás cukor
-2 tojássárgája
-1 tojás a kenéshez
- 1 mokkáskanál só
-1-1,5 dl olaj
- 2 dl tej
TÖLTELÉK
- akármilyen keményebb házi lekvár
---a lisztet összedolgozzuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel,a cukrokkal,a sóval,a tojássárgájával és annyi olajjal, hogy rugalmas tésztát kapjunk
-konyharuhával lefedve ,meleg helyen duplájára kelesztjük
-átgyúrjuk,lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és körülbelül 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk
-közepére teszünk lekvárból és félbehajtjuk
-villa segitségével a széleit lezárjuk
-a párnácskák tetejét megkenjük tojássárgájával
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük
-tálaláskor aki szereti megszórja porcukorral
( én fele tésztából készitettem párnácskákat ,feléből kifliket )
Mindent összekeverünk - Kivéve a gyümölcsöt -kezdjük a cukor + tojás -aztán lassan mindent összekeverünk .... -egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapirral ...megszorjuk zsemlemorzsá...
Elkészítési idő: 20Kikeverjük a lisztet, cukrot, tojást, vajat, mézet, sütőport és tejet. Lisztezett, zsírozott tepsiben megsütjük. Krém: a vajat, kakaót, rumot, tejet, cukrot gőz fölött főzzük. Kó...
Elkészítési idő:Egy nagyobb gáztepsit kikenünk olajjal, és ráfektetünk három réteslapot. Erre ráöntjük a fele keveréket, megszórjuk gyümölccsel. Erre két réteslapot teszünk, majd a keverék másik f...
Elkészítési idő: