-60 dkg liszt
-5 dkg élesztő
-4 evőkanál kristálycukor
-1 csomag vaniliás cukor
-2 tojássárgája
-1 tojás a kenéshez
- 1 mokkáskanál só
-1-1,5 dl olaj
- 2 dl tej
TÖLTELÉK
- akármilyen keményebb házi lekvár
---a lisztet összedolgozzuk a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel,a cukrokkal,a sóval,a tojássárgájával és annyi olajjal, hogy rugalmas tésztát kapjunk
-konyharuhával lefedve ,meleg helyen duplájára kelesztjük
-átgyúrjuk,lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és körülbelül 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk
-közepére teszünk lekvárból és félbehajtjuk
-villa segitségével a széleit lezárjuk
-a párnácskák tetejét megkenjük tojássárgájával
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük
-tálaláskor aki szereti megszórja porcukorral
( én fele tésztából készitettem párnácskákat ,feléből kifliket )
A tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuka búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fól...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához A vajat kicsit felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, hagyjuk hűlni. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd lassan, folyamatosan keverve hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. 4 rés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiflit felkarikázom, a tejet 10 dkg cukorral és 2 csomag vaníliás cukorral felforralom, leöntöm vele a kiflit. Egy másik tálban simára keverem a túrót, a mazsolát, 2 tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű