55 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
-- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
-1,5 dl narancslé ha lehet friss csavarás
-lekvár
-összekeverjük a lisztet + vajat
+ az élesztőt belemorzsoljuk
-hozzáadjuk a porcukrot csipet sót
-2 tojást ( a harmadik tojás marad a kenéshez )
- reszelt citromhéja
-és annyi narancslé ,hogy könnyen nyújtható tészta legyen ( nem baj ha kicsit ragacsos )
-1/2 órát a hütőben pihentetjük
-ha pihent lisztezett gyúródeszkán kb.3 mm vastagra kinyújtjuk majd egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belöle
-a körök oldalait összecsipjük ,behajtjuk és a sarkokat összenyomjuk
-az igy kapott mélyedésekbe 1-1 kávéskanál lekvárt rakunk
-a behajtott oldalakat felvert tojással bekenjük
-a sütöt elömelegitjük
-180 fokos sütöben aranybarnára sütjük
-ha kihült megszorjuk vaniliás porcukorral
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. Először a tésztát készítjük el úgy, hogy a diót nyújtófával minél jobban összetörjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a meggyet a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, majd forrástól számított 15-20 percig kis lángon rotyogtatjuk. A keményítőt feloldjuk a hideg vízben, a meggyhez öntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. ◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. ◾️Miután kivettük a hűtőből, kinyújtjuk, kiszaggatjuk é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd összedolgozzuk a száraz alapanyagokkal. A tejet lassan öntjük hozzá, így egy krémes tésztát kapunk. A tészta felét kivajaz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű