menu

Családireceptkönyv.hu

Lekváros táska


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
-- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
-1,5 dl narancslé ha lehet friss csavarás
-lekvár

Elkészítés:


-összekeverjük a lisztet + vajat
+ az élesztőt belemorzsoljuk
-hozzáadjuk a porcukrot csipet sót
-2 tojást ( a harmadik tojás marad a kenéshez )
- reszelt citromhéja
-és annyi narancslé ,hogy könnyen nyújtható tészta legyen ( nem baj ha kicsit ragacsos )
-1/2 órát a hütőben pihentetjük
-ha pihent lisztezett gyúródeszkán kb.3 mm vastagra kinyújtjuk majd egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belöle
-a körök oldalait összecsipjük ,behajtjuk és a sarkokat összenyomjuk
-az igy kapott mélyedésekbe 1-1 kávéskanál lekvárt rakunk
-a behajtott oldalakat felvert tojással bekenjük
-a sütöt elömelegitjük
-180 fokos sütöben aranybarnára sütjük
-ha kihült megszorjuk vaniliás porcukorral

Lekváros táska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Bögrés mákos
Bögrés mákos

A hozzávalókat összekeverjük, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Kihűlés után szeleteljük és porcukrozzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés Nőiszeszéy
Bögrés Nőiszeszéy

1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és a masszát sütőpapírral bélelt tepsire (az enyém 26*35-ös) öntjük, majd 180 fokon halvány zsemleszínűre sütjük. Tulajdonképpen csak majdne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
OLAJOS KIFLI
OLAJOS KIFLI

1 dl tejben feloldunk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A többi tejet edénybe töltjük, hozzátöltjük az olajat 1 tojást, sót, cukrot és összegyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Aszalt szilvás breton recept- Far Breton
Aszalt szilvás breton recept- Far Breton

1A tejet a vaníliarúddal feltesszük egy lábasba, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. 2A vajat alacsony hőfokon megolvasztjuk. Ha megolvadt hozzáadjuk a rumot, elkeverjük benne,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk