55 dkg liszt
- 22 dkg vaj
- 2 dkg élesztő
-- 15 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
-1,5 dl narancslé ha lehet friss csavarás
-lekvár
-összekeverjük a lisztet + vajat
+ az élesztőt belemorzsoljuk
-hozzáadjuk a porcukrot csipet sót
-2 tojást ( a harmadik tojás marad a kenéshez )
- reszelt citromhéja
-és annyi narancslé ,hogy könnyen nyújtható tészta legyen ( nem baj ha kicsit ragacsos )
-1/2 órát a hütőben pihentetjük
-ha pihent lisztezett gyúródeszkán kb.3 mm vastagra kinyújtjuk majd egy nagyobb pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk belöle
-a körök oldalait összecsipjük ,behajtjuk és a sarkokat összenyomjuk
-az igy kapott mélyedésekbe 1-1 kávéskanál lekvárt rakunk
-a behajtott oldalakat felvert tojással bekenjük
-a sütöt elömelegitjük
-180 fokos sütöben aranybarnára sütjük
-ha kihült megszorjuk vaniliás porcukorral
1. A margarint kikeverjük a porcukorral és a tojások sárgájával. 2. Hozzáadjuk a kakaót, a lisztben elkevert sütőport, az apróra vágott diót, valamint a habbá vert tojások fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a vaníliakrémet: egy bögrében csomómentesre keverjük a pudingport a cukorral és egy kevés langyos tejjel. A maradék tejet alacsony hőfokon felmelegítjük, majd hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojasokat a cukorral habosra keverem. Hozzaadom az olajat. Felvaltva hozzakeverem a tejet, es a sutoporral elkevert lisztet. Utana, jon a dio, es a reszelt csoki. Egy kiolajo...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a t...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű