hozzávalók / 4 adag
A gombóchoz
50 dkg tehéntúró
2 db tojás
5 púpozott ek búzadara
1 csipet só
1 csapott ek cukor
20 dkg zsemlemorzsa
2.5 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
175 g tejföl
4 ek porcukor
A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
2 órára a hűtőbe tesszük. Addig kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük (kb. 10 perc alatt).
Ha megfőtt kiszedjük és a prézliben megforgatjuk.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
A tejet kicsit meglangyosítjuk, majd hozzákeverjük az olvasztott margarint, a tojássárgákat, cukrot, mazsolát, citromhéjat és a mákot majd ráöntjük a karikára vágott kiflire. Össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás ok sárgáját szétválasztjuk a fehérjétől. A lisztbe belekeverjük a sütőport, a kakaóport és a sót. A tojás sárgákat a porcukorral jól kikeverjük (fehéredésig), majd hozzák...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés Első lépésben a piskótákat megsütjük 30*20 cm-es tepsin. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és óvatosan bel...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűA 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tej...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű