hozzávalók / 4 adag
A gombóchoz
50 dkg tehéntúró
2 db tojás
5 púpozott ek búzadara
1 csipet só
1 csapott ek cukor
20 dkg zsemlemorzsa
2.5 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
175 g tejföl
4 ek porcukor
A túrót, a tojást, a búzadarát, a cukrot és a sót egy tálban jól összedolgozzuk. (Lényeg, hogy ne legyenek benne nagyobb túródarabok. A legjobb, ha előzetesen szitán áttörjük a túrót.)
2 órára a hűtőbe tesszük. Addig kevés olajon, lassú tűzön megpirítjuk a zsemlemorzsát.
Kezünkkel gombócokat formálunk a masszából és sós, forró vízben megfőzzük (kb. 10 perc alatt).
Ha megfőtt kiszedjük és a prézliben megforgatjuk.
Tejföllel és porcukorral tálaljuk.
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő:Tojásokat szétválasztom sárgáját elkeverem cukorral+vaníliás cukorral (esetleg aroma), majd rakok bele kis lisztet, ettől lesz sűrű! A tejet felforralom ezt követően megy bele a cu...
Elkészítési idő:Cupcake tészta A vajat a cukorral habosra keverjük, hogy jól feloldódjon a cukor. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, és minden mást, utoljára a lisztet keverjük hozzá adagonként. J...
Elkészítési idő: