50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
15 dkg zsír
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 egész tojás
kevés tej, hogy könnyen gyúrható legyen
bármilyen lekvár
Máz:
15 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál víz,
2,5 dkg vaj
A tésztához először a lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 3 cipót formázunk. Lisztezett felületen a cipókat egyesével kinyújtjuk, és kilisztezett, közepes méretű tepsibe (23×35) fektetjük. A lapokat jól megkenjük lekvárral (a felső lapot nem). Mehet is a sütőbe, előmelegített 180 fokon, kb 40 perc alatt készre sütjük.
--A mázhoz valókat egyszerűen egy kis lábasba öntjük és lassú tűzön simára keverjük. Amikor elolvadt a vaj és szép sima a máz, gyorsan a sütemény tetejére simítjuk.
Kicsi kockákra vágva tálaljuk. Nagyon finom és egyszerű az elkészítése, valamint sokáig eláll.
A tojást a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként az olajat és a tejet is. A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, majd a tojásos masszához fokozatosan hozzáforg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjét elkezdjük habbá verni ha félig felvertük hozzáadom a cukrot és kemény habbá verem,a robotgépet lejjebb veszem és egyesével hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kidagasztjuk, majd hagyjuk duplájára kelni. A fagyos málnát elkeverjük a percukorral és a keményítővel. Kinyújtjuk a tésztát, és egyenletesen rászórjuk a mál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű