menu

Családireceptkönyv.hu

Lekvárral töltött kakaós süti


Írta:

Elk. idő: 35
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
15 dkg zsír
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 egész tojás
kevés tej, hogy könnyen gyúrható legyen
bármilyen lekvár
Máz:
15 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál víz,
2,5 dkg vaj

Elkészítés:


A tésztához először a lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 3 cipót formázunk. Lisztezett felületen a cipókat egyesével kinyújtjuk, és kilisztezett, közepes méretű tepsibe (23×35) fektetjük. A lapokat jól megkenjük lekvárral (a felső lapot nem). Mehet is a sütőbe, előmelegített 180 fokon, kb 40 perc alatt készre sütjük.
--A mázhoz valókat egyszerűen egy kis lábasba öntjük és lassú tűzön simára keverjük. Amikor elolvadt a vaj és szép sima a máz, gyorsan a sütemény tetejére simítjuk.
Kicsi kockákra vágva tálaljuk. Nagyon finom és egyszerű az elkészítése, valamint sokáig eláll.

Lekvárral töltött kakaós süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajtos perec
Sajtos perec

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Babapiskóta /kétféle recept/
Babapiskóta /kétféle recept/

A szalalkálit felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük. 2-3 mm-re kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírra helyezzük, és kisütjük. Második: A 4 egész tojást a 22 dk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás zserb
Almás zserb

Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Mennyei almás-karamellás fordított süti
Mennyei almás-karamellás fordított süti

Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk