50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs. sütőpor
15 dkg zsír
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 egész tojás
kevés tej, hogy könnyen gyúrható legyen
bármilyen lekvár
Máz:
15 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaópor,
3 evőkanál víz,
2,5 dkg vaj
A tésztához először a lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 3 cipót formázunk. Lisztezett felületen a cipókat egyesével kinyújtjuk, és kilisztezett, közepes méretű tepsibe (23×35) fektetjük. A lapokat jól megkenjük lekvárral (a felső lapot nem). Mehet is a sütőbe, előmelegített 180 fokon, kb 40 perc alatt készre sütjük.
--A mázhoz valókat egyszerűen egy kis lábasba öntjük és lassú tűzön simára keverjük. Amikor elolvadt a vaj és szép sima a máz, gyorsan a sütemény tetejére simítjuk.
Kicsi kockákra vágva tálaljuk. Nagyon finom és egyszerű az elkészítése, valamint sokáig eláll.
A palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA liszttel elmorzsoljuk a Ramát, beletesszük a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd kosárka formákba töltjük és megsütjük. (Légkeverés, 190 fokon kb 10 perc) Ha meghűlt, jöhet a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezeket összegyúrjuk, legalább fél napot hagyjuk pihenni, akkor késfoknyi vastagságúra nyújtjuk, szaggatjuk, formáljuk. Igen jó, képlékeny tészta, Tetejét megkenhetjük tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínben felolvasztjuk a csokit. A tojásfehérjét habossá verni, majd alacsony fokozaton a habhoz keverni a szirupot és kemény habbá verni, amíg felkunkorodik a habverőn a hab....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes