50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk
A tojásokat a tejjel kikeverjük, apránként belekeverjük a lisztet is, sót, cukrot, olajat. Pihentetjük, majd felöntjük a szódával. Híg tésztát kell kapnunk. Olajozott serpenyőben s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy fakanállal összekeverjük, majd a tojásfehérje habját lazán hozzáforgatjuk. A masszából...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgákhoz hozzákeverjük robotéppel a sütőport, a vanília aromát, majd a porcukot, a darabokra vágott margarint, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összekeverek, vajazott, lisztezett tepsibe teszem, rárakom a sárgabarackot. Előmelegített, 180-200 fokos sütőben megsütöm. Amikor kihűlt, porcukorral megszórom és kockára...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes