60 dkg liszt
-40 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-3 tojássárgája
-3 kanál tejföl
.-1 sütőpor
--citrom reszelt héja
-2-3 csomag vaniliás cukor
-csipet só
-tetejére tojásfehérje +darált dió-
-két korong összeragasztására ...baracklekvár
mindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük
-kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk
-a korongok közepét is ki lehet szurni
-minden második korongot ,vagy azt amelyik közepe ki van szúrva megkenjük tojás fehérjével
-darált dióval megszorjuk a tetejét
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-percig sütjük
-amikor kihültek a korongok baracklekvárral megkenjük és kettőt összeragasztunk
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Sajtos rudak > Sajtos rúd Sajtos rúd Sajtos rúd Beküldve: 2013.01.02. Kategória: Sajtos rudak Küldte: Barna Pap Monika Látták:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát daráld le és tedd félre. A tojásfehérjéket sózd meg és verd fel habosra. Öntsd hozzá a cukrot és habosítsd. Majd óvatosan, habverővel keverd hozzá a mandulát. Egy 30x20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet a tojással, a sütőporral, a cukorral, a zsírral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, a kakaóval és annyi tejföllel vagy tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen formálható legye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral és a sóval habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd a tej felét és a sütőporral összekevert lisztet, és simára keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű