60 dkg liszt
-40 dkg margarin
-15 dkg porcukor
-3 tojássárgája
-3 kanál tejföl
.-1 sütőpor
--citrom reszelt héja
-2-3 csomag vaniliás cukor
-csipet só
-tetejére tojásfehérje +darált dió-
-két korong összeragasztására ...baracklekvár
mindent összekeverünk ....a tésztát 1 órára a hűtőben pihentetjük
-kinyújtjuk külömböző formákra kiszurjuk
-a korongok közepét is ki lehet szurni
-minden második korongot ,vagy azt amelyik közepe ki van szúrva megkenjük tojás fehérjével
-darált dióval megszorjuk a tetejét
-előmelegitett sütőben 180 fokon 20-percig sütjük
-amikor kihültek a korongok baracklekvárral megkenjük és kettőt összeragasztunk
A tíz tojásból nagy tepsiben piskótát sütök. Amikor kihűlt, a széleiből 5-5 cm-t levágok, szétcsipkedem, majd a töltelék hozzávalóival összekeverem. A piskótalapot keresztben kett...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tésztához összemorzsoljuk a lisztet és a vajat. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és belemorszoljuk az élesztőt, majd felfuttajuk. Belekeverünk 2 tojást, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a tojást, az élesztős tejet és az olajat egy tálba öntjük, kevés sót adunk hozzá és jól összegyúrjuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk, és pár percet állni hagyjuk, hogy az útifűmaghéj megszívja magát. Majd gofrisütőben kisütjük. Lekrvárral tálaljuk, de önmagában is szivesen eszeget...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű