Családireceptkönyv.hu

Kókuszhabos tekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:
• 450 g liszt
• 250 g vaj, vagy margarin
• 4 tojás sárgája
• 3 evőkanál cukor
• 20 g élesztő
• 4 evőkanál tej
• 2 evőkanál tejföl
• csipet só

Töltelékhez:
• 4 tojás fehérje
• 300 g porcukor
• 200 g kókuszreszelék

Elkészítés:


Elkészítés:
A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk, 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk. Gőz felett a cukorral kemény habot verünk (nem kell nagyon keményre, ill. megfőzni, könnyebben rá tudjuk kenni a lapokra). A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük. Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveleteket. 180 fokon kb. 13 percig sütjük világosra sütjük, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Kókuszhabos tekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Strassburgi fánk
Strassburgi fánk

A hideg vajat felkockázzuk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejszínbe és kicsit felfuttatjuk. A vajat, a tojások sárgáját, az élesztőt és a cukrot egy tálban robotgéppel kikev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés szilvás fánksüti
Bögrés szilvás fánksüti

Elkészítése: 1. A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra. 2. A hozzávalókat a szilva kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. 3. Ezután jól megrak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis hájas
Hamis hájas

A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk,2 cipóra osztjuk félretesszük hagyjuk pihenni. Elkészítjük a zsíros masszánkat amivel a tésztánkat kenjük le a zsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajadéra
Bajadéra

.A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk