DIÓS KEVERT
2 csésze liszt
2 csésze darált dió
2 csésze cukor
2 csésze tej
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
10 dkg zsír
Elkészítés:
Először a száraz hozzávalókat tesszük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a tejet, a tojásokat és a zsírt. Az egészet alaposan elkeverjük robotgéppel.
Egy közepes méretű tepsit kizsírozunk-lisztezünk, és beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben /180 fokon/ 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük a sütit. Langyosan, kockákra vágva kínáljuk.
Megjegyzés:
Én szoktam bele meggyet szórni. Senkit ne ijesszen meg a sok cukor meg a zsír. Nem lesz túl édes. Nagyon finom kiadós süti, és dobozban remekül eltartható.
1. A margarint a lisztben elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a 4 evőkanál cukrot, az élesztőt (nem kell keleszteni), a 3 tojássárgáját. 2. Összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a vajjal összeforraljuk. Amint a vaj teljesen elolvad,egy habverő segítségével a lisztet beledolgozzuk. Tesszük ezt addig,míg a lisztes massza összeáll. Ilyenkor már teljes...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: Nehéz1. A tojásokat keverjük habosra Cukormanufaktúra Xilittel. 2. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd ezt lassan adjuk hozzá a tojásos-xilites keverékhez, és adjunk hozzá e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz