1 kg fejes káposzta
1 vöröshagyma +
-2-3 cikk fokhagyma
-0,5 kg füstölt tarja
1 evőkanál őrölt fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény+ kapor
2 evőkanál finomliszt
3 dl tejföl
bors
olaj
só
A hagymát apróra vágjuk. A forró olajon megfuttatjuk a köményt, majd a hagymát üvegesre dinszteljük, megszórjuk a paprikával, elkeverjük, és felöntjük másfél liternyi vízzel, kevés sóval ízesítjük. (a füstölt tarja sós!)
Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott húst, és lefedve főzzük 30-45 percig, míg majdnem puha nem lesz.
A káposztát 4-be vágjuk, a torzsát kivágjuk, a káposzta negyedeket kettévágjuk, majd ujjnyi vastagságú csíkokra vagy kockára vágjuk, és betesszük a a húshoz.
Hozzáadjuk a kaprot, majd tovább főzzük, lefedve mintegy 20 percig, míg a káposzta is megpuhul.
A lisztet simára keverjük a tejföllel, majd az ételbe öntjük, és besűrítjük vele.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap a fokhagymával kevés sóval ujjnyival több vízzel, mint ami ellepi puhára főzzük. A szalonnát apró kockára vágva kiolvasztjuk, zsírján megpirít...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle. (neke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 1 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű