-20 dkg finomliszt
-25 dkg darált mák
-25 dkg cukor
-3 egész tojás
-2,5 dl tej
-1 cs sütőpor
-1 üveg meggybefőtt
-KRÉM
-a meggy leve
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát.
A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kimagozott meggyet.
Kb 35 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt vágjuk két lapba.
Közben a meggy levét egészítsük ki vízzel, hogy összesen 6 dl legyen. Keverjük el a pudingport és a cukrot a meggylével csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.
A krémet még melegen simítsuk rá az al mákos lapra, majd tegyük rá a másik lapot és hűtsük ki egészen. Ekkorra a krém is teljesen megszilárdul.
Kb 2-3 óra múlva szeletelhető is teljesen.
A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. 2. Hozzáöntjük a tejet és a tojást. 3. Belereszeljük a citromhéjat. 4. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat....
Elkészítési idő: 45 min Nehézség: KönnyűElső dolgunk a krémsajt beszerzése. Legpraktikusabb vásárcsarnoki tejesektől megvásárolni (árban, minőségben is a legjobban járunk). Szükségünk van ezen kívül négy nagy tojásra, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 175 fokra, és sütőpapírt terítünk 2 nagy tepsibe. A diót, a mandulát és a mogyorót durvára őröljük, majd a cukrozott narancshéjat egészen apró darabkákra vág...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű