-20 dkg finomliszt
-25 dkg darált mák
-25 dkg cukor
-3 egész tojás
-2,5 dl tej
-1 cs sütőpor
-1 üveg meggybefőtt
-KRÉM
-a meggy leve
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
A meggyet szűrjük le, a levét fogjuk fel. Jól csepegtessük le a meggyet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
A tésztához a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd adjuk hozzá a nedves hozzávalókat is és keverjük csomómentesre az egész masszát.
A mákos masszát öntsük az előkészített tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kimagozott meggyet.
Kb 35 perc alatt süssük készre. Ha kihűlt vágjuk két lapba.
Közben a meggy levét egészítsük ki vízzel, hogy összesen 6 dl legyen. Keverjük el a pudingport és a cukrot a meggylével csomómentesre, majd főzzük sűrű krémmé.
A krémet még melegen simítsuk rá az al mákos lapra, majd tegyük rá a másik lapot és hűtsük ki egészen. Ekkorra a krém is teljesen megszilárdul.
Kb 2-3 óra múlva szeletelhető is teljesen.
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a puha margarint és szétmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat is, majd összedolgozzuk. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk egészen addig, amíg krémessé válik. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe (25*35 cm ) öntjük és 10-12 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet picit meglangyosítjuk, feloldjuk benne a vajat, majd kekszes porcukorral összegyúrjuk. Ha szükséges akkor még tejet adok hozzá, míg linzertészta-szerű nem lesz. 20×40 cm-es...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a robotgép táljába teszem, majd dagasztófejjel addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától. Ezután letakarva egy óra alatt hűtőben duplájára kelesztem. A kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes