- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-TÖLTELÉK
- 5 dkg zsemlemorzsa,
-1 kg magozott meggy
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
-1 csomag vaníliás cukor
-a tészta hozzávalóit összegyúrjuk a tejfölt adagokba keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük, aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe terítjük az egyik kinyújtott lapot
-megszórjuk zsemlemorzsával
-erre jön a magozott meggy + a zsemlemorzsa +darált dió +1 vaníliás cukor a keveréke
- rásimítjuk a tésztára
.- ezt is megszórjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyújtott tésztával -
- 1 tojássárgával megkenjük a tészta tetejét.
-villával -megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihűlt megszórjuk porcukorral
4 tojás sárgaját kikeverjük a vajjal, vanillincukorral, vanilia eszenciával, tejszínnel, 10 dkg mandulával,8 dkg cukorral és hozzákeverjük az 1/4 sütőporos lisztet. Ezt a masszát s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet elkeverjük a sóval, és elmorzsoljuk a felkockázott, hideg margarinnal. A tejfölt hozzáadva jól összegyúrjuk, és fóliába csomagolva néhány órára (vagy egy éjszakára) hűtőb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával és a sütőporral jól elkeverjük, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a linzerkarikákat. Minden második karika közepébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 1,5 dl tejet összekeverjük a porcukorral és az aromával. Egy jénai tál alját sorban kirakjuk keksszel, és meglocsoljuk a rumos-porcukros tej felével. A maradék kekszet egy külön...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű