- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-TÖLTELÉK
- 5 dkg zsemlemorzsa,
-1 kg magozott meggy
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
-1 csomag vaníliás cukor
-a tészta hozzávalóit összegyúrjuk a tejfölt adagokba keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük, aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe terítjük az egyik kinyújtott lapot
-megszórjuk zsemlemorzsával
-erre jön a magozott meggy + a zsemlemorzsa +darált dió +1 vaníliás cukor a keveréke
- rásimítjuk a tésztára
.- ezt is megszórjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyújtott tésztával -
- 1 tojássárgával megkenjük a tészta tetejét.
-villával -megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihűlt megszórjuk porcukorral
Annyi tejfellel gyurtam össze hogy közepes keménységü tésztát kapjak Letakarva pihentettem fél orát majd vékonyra nyujtottam Derelyemetszövel kisujjnyi vastagságu csikokat vágtam...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűPudingport keverjük el habverővel a tejben. Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Az edény aljára tedd sorba a kekszet. Aztán kend be a fele vaníliakrémmel. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Keverjük össze a mandulalisztet, kókuszzsírt, tojást, xilitet, sót, sütőport. A tészta akkor jó, ha könnyen lecsúszik a kanálról (szükség esetén adható hozzá kókusztej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabverővel a vajat és nádcukrot habosra kevertem. Hozzáadtam a fahéjat kevertem egy kicsit és a tojásokkal is jól összekevertem. A sót a liszttel elkevertem és fakanállal keverte...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű