- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-TÖLTELÉK
- 5 dkg zsemlemorzsa,
-1 kg magozott meggy
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
-1 csomag vaníliás cukor
-a tészta hozzávalóit összegyúrjuk a tejfölt adagokba keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük, aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe terítjük az egyik kinyújtott lapot
-megszórjuk zsemlemorzsával
-erre jön a magozott meggy + a zsemlemorzsa +darált dió +1 vaníliás cukor a keveréke
- rásimítjuk a tésztára
.- ezt is megszórjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyújtott tésztával -
- 1 tojássárgával megkenjük a tészta tetejét.
-villával -megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihűlt megszórjuk porcukorral
A tojássárgát a cukorral, vajjal elkeverem, hozzáadom folyamatosan a tejet és a lisztet. A fehérjét felverem és fakanállal hozzáadom a sárga masszához. Sütés: Zsírozott, liszteze...
Elkészítési idő: 1,5A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habo...
Elkészítési idő:A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk vagy a legkisebb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, fejjel lefelé forró ol...
Elkészítési idő: