6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál ola
j
A krémhez:7 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
2 dkg zselatin
A középső csokoládés réteghez:
16 dkg tejcsokoládé
6 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A sütőporral elkevert lisztet a fél bögre cukorral, az olajjal és a tejjel jól összekeverjük, beleöntjük a kikent formába. Forró sütőben közepes lángon kb. 1/4 óráig sütjük. A 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A lisztet szitáljuk tálba és forgassuk egybe a sütőporral. A tojásokat üssük fel egy másik tálban, keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét szoba hőmérsékleten kiolvasztjuk. A kakaóport a darált keksszel,az áttört gesztenyével összekeverjük. Egy kis lábasban a tejet a cukorral felforraljuk,hozzá keverjük...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára. A töltelékhez a túrót áttörjük, a többi hozzávalót belekeverjük, legvégül a tojásfehérje felve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű