6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál ola
j
A krémhez:7 dl habtejszín
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliaaroma
2 dkg zselatin
A középső csokoládés réteghez:
16 dkg tejcsokoládé
6 dkg vaj
A tetejére:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
A ?ketté választjuk, a sárgáját 1 nagyobb tálba összekeverjük a 2 féle cukorral, a rizsdarával, a túróval, a tejföllel és a citrom részelt héjjal. A ?fehérjét kemény habbá felverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kölest megmossuk, majd kb. 3 dl vízzel, édesítővel feltesszük főni. (Főzés közben még kellhet a plusz 1 dl víz). Hozzáadjuk a citromlevet, majd amikor már megfőtt a köles, beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük. A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és f...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA vajat, a cukrot, a mézzel és a tejszínnel összeforraljuk. Hozzáadjuk a diót, amit előtte durvára aprítunk (kb. 10 dkg-ot le is darálhatunk), a narancshéjat és a lisztet. Jól elk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű