50 dkg liszt
-25 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-Töltelék
-zsemlemorzsa, vagy darált keksz
-1 kg kimagvalt meggy
-cukor izlés szerint
-1 tasak vaniliás puding
a tészta hozzávaóit összegyurjuk a tejfőlt adagoka keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük,aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe teritjük az egyik kinyútott lapot
-megszorjuk zsemlemorzsával
-erre jön a kimagvalt meggy + cukor( izlés szerint ) +1 vaniliás puding belekeverjük a meggybe
.-ezt is megszorjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyujtott tésztával -
-1 tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét.
-megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral
A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat morzsoljuk össze a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a sót, az ecetben elkevert szódabikarbónát, keverjük jól össze. Fokozatosan öntsük hozzá a lisztet is. Osszuk két rész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A lisztet, a sütőport, a kakaót és a tejet jól kikeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű