menu

Családireceptkönyv.hu

Meggyes pite


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
-25 dkg vaj
-20 dkg porcukor
-3 tojássárgája
- 1 1/2 -2 dl. tejföl
-1 sütőpor
-1 tojássárgája a kenéshez
-Töltelék
-zsemlemorzsa, vagy darált keksz
-1 kg kimagvalt meggy
-cukor izlés szerint
-1 tasak vaniliás puding

Elkészítés:


a tészta hozzávaóit összegyurjuk a tejfőlt adagoka keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük,aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe teritjük az egyik kinyútott lapot
-megszorjuk zsemlemorzsával
-erre jön a kimagvalt meggy + cukor( izlés szerint ) +1 vaniliás puding belekeverjük a meggybe
.-ezt is megszorjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyujtott tésztával -
-1 tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét.
-megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral

Meggyes pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
rácsos-kókuszos
rácsos-kókuszos

Elkészítés : A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz . A tészta 2/3-át tepsi nagyságura kinyújtjuk, majd zsírozott, lisztezett tepsibe...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Süti pecsét keksz alap recept
Süti pecsét keksz alap recept

Az összes hozzávalót összegyúrjuk és pihentetjük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órát. A vágóval kekszkarikákat vágunk ki, majd mintázzuk meg őket a pecséttel. 160 °C-ra előmeleg...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
3 bit szelet
3 bit szelet

A tésztához 6 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk, majd beletesszük a diót, a zsemlemorzsát, a lisztet, összedolgozzuk, majd megsütjük. A krémhez a 6 tojássár...

Elkészítési idő: 75
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Almás puffancs
Almás puffancs

A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk