Tészta:
-15 dkg margarin
-1 tojás
-5 dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 dl tej
-2 dkg élesztő
-csipet só
-2-3 teáskanál őrölt fahéj
1-1,5 kg meggy ( nálam 1 kg volt és bőven elég )
Morzsa
-20 dkg liszt
-15 dkg margarin vagy vaj
-15 dkg kristálycukor
--Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Nekem kicsit lágy lett a tésztám, ezért raktam még hozzá egy kis lisztet.
-Félretesszük pihenni fél órát. Ezalatt a meggye kimagozzuk.
- A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk. Nem összegyúrjuk! 36 x 26-os tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a kinyújtott vagy elnyomkodott tésztát.
- A tésztára rárakjuk a gyümölcsöt, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, esetleg cukorral.
- Tetejére elosztjuk a morzsát és 200 fokos sütőben megsütjük. A tésztára szórhatunk darált kekszet vagy zsemlemorzsát, hogy ne ázzon el! Készíthetjük tetszés szerint bármilyen gyümölccsel.
1. A tésztáját vagy kenyérsütőgépben dagasztom, vagy az élesztőt felfuttatom langyos tejben cukorral, majd ha minden hozzávalóval összedolgoztam egy tálban és simára dagasztottam,...
Elkészítési idő:Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc alatt. A másikat is kinyúj...
Elkészítési idő:♥ Dulce de leche: a sütőt 220°-ra előmelegítjük, majd egy edénybe nyomjuk a sűtített tejet. Az edényt (jénai) tepsibe tesszük. Ha a sütő elérte a 220°-ot, vizet forralunk és a teps...
Elkészítési idő: