Tészta:
-15 dkg margarin
-1 tojás
-5 dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 dl tej
-2 dkg élesztő
-csipet só
-2-3 teáskanál őrölt fahéj
1-1,5 kg meggy ( nálam 1 kg volt és bőven elég )
Morzsa
-20 dkg liszt
-15 dkg margarin vagy vaj
-15 dkg kristálycukor
--Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Nekem kicsit lágy lett a tésztám, ezért raktam még hozzá egy kis lisztet.
-Félretesszük pihenni fél órát. Ezalatt a meggye kimagozzuk.
- A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk. Nem összegyúrjuk! 36 x 26-os tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a kinyújtott vagy elnyomkodott tésztát.
- A tésztára rárakjuk a gyümölcsöt, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, esetleg cukorral.
- Tetejére elosztjuk a morzsát és 200 fokos sütőben megsütjük. A tésztára szórhatunk darált kekszet vagy zsemlemorzsát, hogy ne ázzon el! Készíthetjük tetszés szerint bármilyen gyümölccsel.
A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott rizst leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi. Mikor már kezd langyulni, akkor beledobjuk a vajat is. Dolgozzunk takaréklángon. Elég fárasztó étel amúgy, vég...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a margarinnal habosra kikeverni, beletenni a tojásokat, a vaníliás cukrot, a lisztet;majd kekszkinyomó gépbe betölteni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA leveles tésztát felcsíkozzuk, a formára csavarjuk és nem túl forró olajban kisütjük. Lecsepegtetjük ,majd ,mikor kihűlt cukrásztejszínnel töltjük,egy habcső segítségével A tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz