Tészta:
-15 dkg margarin
-1 tojás
-5 dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 dl tej
-2 dkg élesztő
-csipet só
-2-3 teáskanál őrölt fahéj
1-1,5 kg meggy ( nálam 1 kg volt és bőven elég )
Morzsa
-20 dkg liszt
-15 dkg margarin vagy vaj
-15 dkg kristálycukor
--Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Nekem kicsit lágy lett a tésztám, ezért raktam még hozzá egy kis lisztet.
-Félretesszük pihenni fél órát. Ezalatt a meggye kimagozzuk.
- A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk. Nem összegyúrjuk! 36 x 26-os tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a kinyújtott vagy elnyomkodott tésztát.
- A tésztára rárakjuk a gyümölcsöt, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, esetleg cukorral.
- Tetejére elosztjuk a morzsát és 200 fokos sütőben megsütjük. A tésztára szórhatunk darált kekszet vagy zsemlemorzsát, hogy ne ázzon el! Készíthetjük tetszés szerint bármilyen gyümölccsel.
A lisztet összekeverem a kakaóval, sütőporral és sóval. A tojást összekeverem a vajjal, cukorral, vanillinnal, aromával és citromhéjjal. A tejet és a csokit összekeverem, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűaz élesztőt a tejben felfutattjuk .a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük -tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: NehézA lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót, a paprikát, sütőport. Hozzáadjuk a tojásokat, a szoba hőmérsékletű margarint, a tejfölt és belereszeljük a sajtot. Alapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport elkeverjük a cukorral, majd kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. A kek...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű