Tészta:
-15 dkg margarin
-1 tojás
-5 dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 dl tej
-2 dkg élesztő
-csipet só
-2-3 teáskanál őrölt fahéj
1-1,5 kg meggy ( nálam 1 kg volt és bőven elég )
Morzsa
-20 dkg liszt
-15 dkg margarin vagy vaj
-15 dkg kristálycukor
--Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát készítünk. Nekem kicsit lágy lett a tésztám, ezért raktam még hozzá egy kis lisztet.
-Félretesszük pihenni fél órát. Ezalatt a meggye kimagozzuk.
- A morzsához a hozzávalókat elmorzsoljuk. Nem összegyúrjuk! 36 x 26-os tepsit kibélelünk sütőpapírral és beletesszük a kinyújtott vagy elnyomkodott tésztát.
- A tésztára rárakjuk a gyümölcsöt, megszórjuk ízlés szerint fahéjjal, esetleg cukorral.
- Tetejére elosztjuk a morzsát és 200 fokos sütőben megsütjük. A tésztára szórhatunk darált kekszet vagy zsemlemorzsát, hogy ne ázzon el! Készíthetjük tetszés szerint bármilyen gyümölccsel.
Az epreket megmossuk, a csumáját eltávolítjuk és ízlés szerinti méretre vágjuk. Egy lábasba kimérünk 2-3 evőkanál eperszörpöt, amit szükség esetén vízzel hígíthatunk. Felforralj...
Elkészítési idő: gyors+hűtés Nehézség: Könnyű1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük. 2. A tojások sárgáját különválasztjuk, a vajat fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a vaníliás cukorral, a tojással és a sóval elkeverjük. Fokozatosan hozzákeverjük az olvasztott vajat és a lisztet. Sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha nem szilikon a form...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA tésztát 3 cipóra osztjuk, téglalappá nyújtjuk, megkenjük lekvárral, 2 oldalról feltekerjük, középre a diós töltelék megy. A tészta szélére tehetünk magozott meggyet és úgy tekerj...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Könnyű