12 DARABHOZ
-1 tasak vaniliaizű pudingpor
- 200 ml tej
- 2 kanál cukor
- 1 db bionarancs héja és leve
-1 csomag konyhakész leveles tészta
- vaj a tepsihez
- barna cukor
egy kisebb lábosban keverjük simára a pudinport ,és a tejet
-majd kis lángon kevergetjük bele a cukor és sürüsödésig fözzük
a tűzről levéve forgassuk bele a narancshéját és lét
-simitsuk a narancsos krémet a kiteritett tésztára,óvatosan tekerjük fel,aztán vágjuk fel 12 egyforma darabra
-nyomkodjuk a csigákat egy 12 darabos muffintepsi kivajazott mélyedéseibe,és szórjuk meg némi barna cukorral
-végül süssük aranyszinüre a 200 fokra elömelegitett sütőben kb.20 perc alatt
Tölteléke jól átkeverem, betöltöm az közepén kivájt almákba. A fóliára helyezem, megcsurgatom a tetejét mézzel és a 200C°-ra előmelegített sütőbe kerül 5 percre. Ezután 150 C°-on...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alsó részhez a lisztet dagasztótálba tesszük. A közepébe kis fészket képezünk ki. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt és felöntjük a meglangyosított tejjel. Hagyjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kikeverjük a cukorral és a puha vajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a zabpehellyel, és hozzáadjuk az apróra vágott és a darált diót is. A di...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű