-25 dkg liszt
-20 dkg cukor
-14 dkg Nutella
-1 csomag sütőpor
-4 db tojás
-1.5 dl olaj
-1.5 dl tej
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csipet só
--A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
-A sárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd részletekben öntsd hozzá az olajat és a tejet.
- A lisztet vegyítsd a sütőporral, forgasd a masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát.
- Vedd ketté, és a nagyobb, sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kuglófformába.
-A másik részhez keverj Nutellát, és simítsd a vaníliás tészta tetejére. -Villával vagy fakanállal keverd össze a két réteget.
-Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt.
- Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld
-. Ha nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű, biztosan elkészült.
tészta: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a kakót. 180 fokon 10-12 perc alatt készresütjük, kihűtjük. krém: A tojások sárgáját, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk, külön edénybe tesszük a fehérjét és a sárgáját. A tojássárgájákhoz hozzáöntjük a nyírfacukrot és egy csipet sót, majd elektromos kézi habverővel fehé...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük. 2. Nagyobb tepsibe 3 réteg tésztát teszünk, egyik rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre ped...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, azután egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A sütőporral elvegyített lisztet rászitáljuk, majd összeforgatjuk. A tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű