-25 dkg liszt
-20 dkg cukor
-14 dkg Nutella
-1 csomag sütőpor
-4 db tojás
-1.5 dl olaj
-1.5 dl tej
-1 csomag vaníliás cukor
-1 csipet só
--A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.
-A sárgákat keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd részletekben öntsd hozzá az olajat és a tejet.
- A lisztet vegyítsd a sütőporral, forgasd a masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát.
- Vedd ketté, és a nagyobb, sima tésztát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy kuglófformába.
-A másik részhez keverj Nutellát, és simítsd a vaníliás tészta tetejére. -Villával vagy fakanállal keverd össze a két réteget.
-Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt.
- Mielőtt kiveszed a sütőből, teszteld
-. Ha nem lesz ragacsos a sütibe szúrt tű, biztosan elkészült.
A csokoládét gőz felett olvaszd fel, majd tedd félre. A puha vajat keverd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, dolgozd hozzá az egész tojást, utána pedig a lisztet is. Ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el, ehhez a tej felét a cukorral és a kókusszal felfőzzük. Közben a többi tejben a pudingport simára keverjük, a kókuszos tejhez adjuk és sűrűre főzzük,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA liszt nélkül a többi hozzávalót villával összekeverem. A lisztet és a reszelt vajat is lágyan beledolgozom. Nem kell nagyon kidolgozni a tésztát. Kellemesen gyúrható legyen, s...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűSzép egyenletesen kidolgozott tésztát gyúrunk. Addig dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Pihentetés nélkül 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes