-60 dkg liszt
-375 dkg margarin
-3 dl tejföl
-csipet só
TÖLTELÉK
bármilyen kemény lekvár
-A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
-Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.
-Ezt a lekváros “rudat” levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra, majd a maradék tésztával addig ismételjük, amíg el nem fogy.
-Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek.
-Előmelegített 180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom, egy adag sosem elég. Az íze és az állaga a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.
- a kekszet morzsásra kloffoljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal - a formába egyengetjük és 5 percre sütőbe tesszük (180C) - puhára keverjük a krémsajtot, majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 2 - 2,5 óra Nehézség: KönnyűA kefirt az egész tojásokkal és a sütőporral kikeverjük. Belerakjuk a cukrot, az olajat és a lisztet. Ezt alaposan összekeverjük majd egy kikent tepsibe öntjük. A tetejét megsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés:A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.A krémhez a fél liter tejet, cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű