-60 dkg liszt
-375 dkg margarin
-3 dl tejföl
-csipet só
TÖLTELÉK
bármilyen kemény lekvár
-A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
-Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.
-Ezt a lekváros “rudat” levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra, majd a maradék tésztával addig ismételjük, amíg el nem fogy.
-Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek.
-Előmelegített 180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom, egy adag sosem elég. Az íze és az állaga a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.
Összegyúrni, minimum két órára hűtőbe tenni. Fél cm vastagságúra nyújtani, szaggatni, 180 fokon sütni aranybarnára.
Elkészítési idő:1. Egy mini kuglófforma mélyedéseit kivajazom, és kakaóporral megszórom (mintha kilisztezném, csak épp kakaóval). A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem. 2. A di...
Elkészítési idő:A krumplit megpucoltam, felkockáztam, sós vízben megfőztem, leszűrtem és pépesre törtem. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttattam. A lisztet a sóval elkevertem, hozzá...
Elkészítési idő: 2