-60 dkg liszt
-375 dkg margarin
-3 dl tejföl
-csipet só
TÖLTELÉK
bármilyen kemény lekvár
-A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
-Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.
-Ezt a lekváros “rudat” levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra, majd a maradék tésztával addig ismételjük, amíg el nem fogy.
-Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek.
-Előmelegített 180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom, egy adag sosem elég. Az íze és az állaga a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.
Nagyon alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat! A kakaópor könnyebben oldódik, ha előbb a vajjal keverjük ki, és utána tesszük hozzá a mézet és a mogyoró krémet.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót, a közepébe mélyedést készítünk. Ide szórjuk a cukrot és rámorzsoljuk az élesztőt. Ráöntjük a kézmeleg vizet és tejet is. Belerakjuk két tojás fehér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal és a porcukorral, sóval összemorzsoljuk majd hozzáadjuk a vizet és a tojást. Gyorsan kell dolgozni, ugy lesz klassz a tészta! Miután összeállt hűtőbe bedobjuk fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz