-60 dkg liszt
-375 dkg margarin
-3 dl tejföl
-csipet só
TÖLTELÉK
bármilyen kemény lekvár
-A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
-Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.
-Ezt a lekváros “rudat” levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra, majd a maradék tésztával addig ismételjük, amíg el nem fogy.
-Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek.
-Előmelegített 180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nagyon finom, egy adag sosem elég. Az íze és az állaga a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.
A sütőt előmelegítem 170 fokra. A jéghideg vajat (ez fontos!) a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTortalap 1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a kristálycukrot több részletben hozzáadjuk. A vajat a porcukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal habosra kavarjuk, hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször tejet egy tálkába langyosítsuk 30 C ° (közel 85 F °). Amikor a tej langyos, adjunk hozzá élesztőt, egy evőkanál cukrot és lisztet, és oldjuk minden összetevő. Hagyd 15 per...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzákeverjük a zabpelyhet, hogy beszívja az alma levét. Hozzákeverjük a durvára vágott diót, az aszalt gyümölcsöt, a lekvárt és a mézet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű