menu

Családireceptkönyv.hu

Omlós lekváros rudacskák


Írta:

Elk. idő: 25 ora
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-60 dkg liszt
-375 dkg margarin
-3 dl tejföl
-csipet só
TÖLTELÉK
bármilyen kemény lekvár

Elkészítés:


-A tésztát összeállítjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
-Másnap téglalap alakúra nyújtjuk, a hosszabbik oldalára teszünk egy vékony csík lekvárt, majd tekerünk rajta egyet.
-Ezt a lekváros “rudat” levágjuk és feldaraboljuk kis rudakra, majd a maradék tésztával addig ismételjük, amíg el nem fogy.
-Sütőpapíros tepsibe rakjuk egymás mellé a kis rudacskákat, de ne érjenek össze, mert sütés közben megnőnek.
-Előmelegített 180 fokos sütőben, rózsaszínűre sütjük, majd még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Nagyon finom, egy adag sosem elég. Az íze és az állaga a hájas sütire emlékeztet, omlós és réteges.

Omlós lekváros rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás túrós pite
Vaníliás túrós pite

A töltelék hozzávalóit alaposan összekeverjük. A lisztet a cukrokkal , a margarinnal, a tojással, és a tojás sárgával, valamint a reszelt citrom héjjal és sütőporral sima tésztává...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Almás-mákos “kétperces”
Almás-mákos “kétperces”

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Macaron (citromkrémes) 2
Macaron (citromkrémes) 2

A mandulát keverjük el a porcukorral, és szitáljuk át. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük még fényes h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kelt rétes
Kelt rétes

Tálba mérem az összes hozzávalót (először csak 3 dl tejet, de kellhet még neki) és alaposan kidolgozom a tésztát. Egy könnyű, kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát készítek. A tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk