55 dkg liszt
-2 dkg só
-3 dl tej
-2,5 dkg élesztő
-1 dl olaj
-kávéskanál cukor
PANCS
-4 csapott evőkanál liszt
-2 csapott evőkanál só
-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )
-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben
-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló
-alaposan kidagasztjuk
-1 órát kelesztjük
--15 gombócra szedjük
-egyenként alaposan kisodorjuk
-szorosan egymás mellé rakjuk
-20 percig pihentettjük
-begyújtjuk a sütőt
-200 fokon 5-6 percig sütjük
-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal
-15 percig még sütjük-szép piros legyen
sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni
-langyosan szedjük szét
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. Duplájára kelesztjük langyos helyen. Ha megkelt ketté osztjuk, két tepsit kiolajozunk és belesimítjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás, bor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMindezt jól összegyúrni, és kis (mogyorónyi) gombócokat formálni. A tallérsütőt jól felforrósítani a gázon, és nagy lángon 4-esével kisütni. Közben meg kell fordítani a tallérsütő...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a tészta hozzávalóit gyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes