Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pancsos -perec rúd


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


55 dkg liszt

-2 dkg só

-3 dl tej

-2,5 dkg élesztő

-1 dl olaj

-kávéskanál cukor

PANCS

-4 csapott evőkanál liszt

-2 csapott evőkanál só

-0,5 dl víz ( ha kell még 1-2 kanál víz hogy folyós masszát kapjunk )

Elkészítés:


-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben

-aztán bele a lisztbe minden hozzávaló

-alaposan kidagasztjuk

-1 órát kelesztjük

--15 gombócra szedjük

-egyenként alaposan kisodorjuk

-szorosan egymás mellé rakjuk

-20 percig pihentettjük

-begyújtjuk a sütőt

-200 fokon 5-6 percig sütjük

-amikor kezd pirulni kivesszük és meglocsoljuk a panccsal

-15 percig még sütjük-szép piros legyen

sütőrácsra emeljük egyben hagyjuk kihülni

-langyosan szedjük szét

Pancsos -perec rúd

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós rúd rizslisztből
Sós rúd rizslisztből

A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőtA puha vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd a felfutott élesztővel összeállítjuk, összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csicsókás pogácsa 2. recept
Csicsókás pogácsa 2. recept

A csicsókát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és puhára főzzük, majd villával összetörjük, s hagyjuk kihűlni. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A csicsókapür...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Perec - Túrós koszorú
Perec - Túrós koszorú

1. A hozzávalókat összegyúrjuk, nagy gombócot formázunk belőle és 20 percre félrerakjuk pihenni. 2. Utána 8 egyenlő részre vágjuk, minden részből egy kb. 1,5 cm széles, 15 cm h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anikó
416. Sósrúd /ecetes
416. Sósrúd /ecetes

Este összegyúrni.Hűtőbe tenni. Reggel nagyon vékonyra nyújtani. Megszórni ,sajttal,szezámmaggal.Felvágni, lekenni tojással. 200 fok 15-25 perc. Légkeverésen. Lehet 2-3 mm nyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk