6 szép érett paradicsom
2 közepes lilahagyma
1 kis csokor bazsalikom
só
bors
1 kis kanál balzsamecet
1 kis kanál extra szűz olívaolaj
-1 kisebb uborka
A lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk
A bazsalikom leveleket apróra vágjuk.
Csinos tálkába rakjuk a paradicsom cikkelyeket.
-az uborkát meghámozzuk kockára daraboljuk
Ráhalmozzuk a lilahagymát és a bazsalikomot.
Óvatosan összeforgatjuk az egészet.
Nyakon öntjük az extra szűz olívaolaj és a balzsamecet keverékével.
Picit megint átforgatjuk a salátát, amit ezután bazsalikom bóbitával díszítünk.
Egy órácskára hűtőbe tesszük a lilahagymás paradicsomsalátát.
Önmagában is finom, de húsokhoz is adhatjuk.
A sajtot nejlonzacskóba tesszük, a száját jól bekötjük. Lobogó vízbe tesszük, majd a lángot levesszük takarékra, és 10 percig benne hagyjuk a sajtot. Közben a főtt tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A mozzarella golyócskákat egy szűrőn lecsöpögtetjük, majd a paradicsomra borítjuk. A lila hagymát megpucoljuk, és félkarikák...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézTisztítás után héjastól szeleteld vékonyra, vagy reszeld le az almákat, majd csepegtess rá citromot. Csorgasd rá a mézet, majd tedd a hűtőszekrénybe. Kevés vízzel keverve főzd össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször, a salátaöntetet készítem el. A mustárt, mézet, ecetet, egy keverőtálba teszem, megsózom, borsozom, belereszelek egy fél fokhagyma gerezdet és alaposan elkeverem. Hozzáöntö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű