6 szép érett paradicsom
2 közepes lilahagyma
1 kis csokor bazsalikom
só
bors
1 kis kanál balzsamecet
1 kis kanál extra szűz olívaolaj
-1 kisebb uborka
A lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk
A bazsalikom leveleket apróra vágjuk.
Csinos tálkába rakjuk a paradicsom cikkelyeket.
-az uborkát meghámozzuk kockára daraboljuk
Ráhalmozzuk a lilahagymát és a bazsalikomot.
Óvatosan összeforgatjuk az egészet.
Nyakon öntjük az extra szűz olívaolaj és a balzsamecet keverékével.
Picit megint átforgatjuk a salátát, amit ezután bazsalikom bóbitával díszítünk.
Egy órácskára hűtőbe tesszük a lilahagymás paradicsomsalátát.
Önmagában is finom, de húsokhoz is adhatjuk.
Az uborkát megmossuk, ha szép a héja, rajta hagyjuk, ha nem, legyaluljuk, szeleteljük, besózzuk.,tálba helyezzük -a salátát összevágjuk vagy tépjük ,a medvehagymát apróra vágjuk...
Elkészítési idő: 10Összekeverem a hozzávalókat és behűtöm tálalás előtt.
Elkészítési idő:A paradicsomsalátához először készítsd el az öntetet. Ehhez keverd össze az ecetet, a cukrot, sót és borsot egy pohárban vagy kisebb edényben a vízzel. Én szárított petrezselymet i...
Elkészítési idő: 20 perc