6 szép érett paradicsom
2 közepes lilahagyma
1 kis csokor bazsalikom
só
bors
1 kis kanál balzsamecet
1 kis kanál extra szűz olívaolaj
-1 kisebb uborka
A lilahagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk
A bazsalikom leveleket apróra vágjuk.
Csinos tálkába rakjuk a paradicsom cikkelyeket.
-az uborkát meghámozzuk kockára daraboljuk
Ráhalmozzuk a lilahagymát és a bazsalikomot.
Óvatosan összeforgatjuk az egészet.
Nyakon öntjük az extra szűz olívaolaj és a balzsamecet keverékével.
Picit megint átforgatjuk a salátát, amit ezután bazsalikom bóbitával díszítünk.
Egy órácskára hűtőbe tesszük a lilahagymás paradicsomsalátát.
Önmagában is finom, de húsokhoz is adhatjuk.
A csirkecombot enyhén sós vízben, bőrével együtt megfőzzük. Kihűtjük, majd bőrét eltávolítjuk. A csontról lefejtjük a húst, tálba tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a lereszelt ubork...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó, le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrumplit megfőzőm+hagyma+citrom+cukor--mindent összekeverek+olajjal locsolom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymás kruton elkészítéséhez egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdet, amit csak szétnyomunk, és a ebben a fokhagymás olajban pirítjuk meg a keny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű