--1 kg csirkemell filé ( lehet filézett csirkecomb is én mos abból készítettem )
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- 3 teáskanál mustár
- 2 evőkanál ketchup
-1 teáskanál morzsolt tárkony
- 2 dl félédes fehér bor
- 2 kávéskanál . cukor
-3-4 dl főzőtejszín
-só
bors
olaj
A húst felcsíkozzuk, , sóval, borssal ízesítjük.
- lisztbe forgatjuk olajon ,átsütjük, tálba szedjük
--a megmaradt zsiradékba szórjuk a cukrot kicsit pirítjuk, majd mindent hozzáadunk ( fűszereket +,bort )
-Kivéve a tejszint
-kicsit összeforraljuk majd ,hozzáadjuk a tejszint
-a hússal puhára főzzük
-ha szükséges még lehet izesíteni
A
A zsemlét vízbe beáztatjuk, hagyjuk, hogy megszívja magát, majd alaposan kicsavarjuk. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd besózzuk. Az aszalt szilvát, a diót, a zsemlét és...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesA hagymát aprítógépbe tesszük és pépesre aprítjuk. Hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zúzott fokhagymát,a zsírt majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan összekeverjük! A májat fel...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűAmikor már langyosra hűlt, akkor kiborítjuk, szeleteljük és találjuk. Hidegen és melegen is nagyon finom, többféle körettel fogyasztható. Hidegen például fokhagymás-vajas pirítóssa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirket a hatanal szet vagjuk kivesszuk a hat csontjat es megforditva a mellenel szet lapitjuk.Besozzuk nemtulsagosan mert a ricotta sos .A csirke boret megemeljuk es ez ala to...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű