--1 kg csirkemell filé ( lehet filézett csirkecomb is én mos abból készítettem )
- 2 evőkanál liszt
- olaj
- 3 teáskanál mustár
- 2 evőkanál ketchup
-1 teáskanál morzsolt tárkony
- 2 dl félédes fehér bor
- 2 kávéskanál . cukor
-3-4 dl főzőtejszín
-só
bors
olaj
A húst felcsíkozzuk, , sóval, borssal ízesítjük.
- lisztbe forgatjuk olajon ,átsütjük, tálba szedjük
--a megmaradt zsiradékba szórjuk a cukrot kicsit pirítjuk, majd mindent hozzáadunk ( fűszereket +,bort )
-Kivéve a tejszint
-kicsit összeforraljuk majd ,hozzáadjuk a tejszint
-a hússal puhára főzzük
-ha szükséges még lehet izesíteni
A
Elkészítés: 1. A spárgát megpucoljuk, majd 5 cm-es darabokra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A répát megpucoljuk, feldaraboljuk, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig előfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket szétnyitjuk, fólia között óvatosan kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk egy kicsit és megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A bacont apró kockákra vágjuk, kipirít...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA barna rizst megmosom, megfőzöm, félreteszem. Közben egy serpenyőben az apró kockákra vágott csirkemellet sóval, borssal és egy kis házi készítésű, extra minőségű bazsalikom pest...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat alaposan megmossuk, a bőrét leszedjük, kicsontozzuk, a húst csíkokra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és forrásban levő vízben roppanósra főzzük....
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű