Családireceptkönyv.hu

Pirosra Sült Mustáros Tarja


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-4 szelet sertéstarja ( Attól függ hány személyre készítjük)
--2 gerezd fokhagyma
-2 nagy fej vöröshagyma
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-2 evőkanál finomliszt
-2 ek mustár
1 dl napraforgó olaj
burgonya köretnek

Elkészítés:


-A tarját sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával.
- A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen.
Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk ( én csak 1/2 hagymát használtam ). Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük.
-Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük
-. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel
- A .pecsenyét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.

Pirosra Sült Mustáros Tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
KLASSZIKUS HENTES TOKÁNY
KLASSZIKUS HENTES TOKÁNY

A sertéshúst megmossuk és felcsíkozzuk. A csíkokra vágott szalonnát egy forró serpenyőben pirítani kezdjük. Ha szükséges, hozzáadunk még egy kevés olajat, rászórjuk az apróra vágot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Falusi töltött sertésszelet
Falusi töltött sertésszelet

A karajt felszeleteljük, besózzuk és kiklopfoljuk. A töltelékhez a reszelt sajtot összekeverjük a puha vajjal meg a 2 egész tojással, sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük. Mind...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bolognai szószos pecsenye
Bolognai szószos pecsenye

A husit és a hagymát felaprítjuk. A husit jó apróra, a hagymát csak csíkokra. Együtt beleszórjuk egy tepsibe, megsózzuk, és mehet az 180'C-ra előmelegített sütőbe. Fél óránként me...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros máj
Mustáros máj

A májat megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A 2 dl tejben 2-3 óráig áztatjuk. Megforrósítjuk a vajat, beletesszük a nagyon apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Megszór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk