-4 szelet sertéstarja ( Attól függ hány személyre készítjük)
--2 gerezd fokhagyma
-2 nagy fej vöröshagyma
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-2 evőkanál finomliszt
-2 ek mustár
1 dl napraforgó olaj
burgonya köretnek
-A tarját sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával.
- A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen.
Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk ( én csak 1/2 hagymát használtam ). Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük.
-Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük
-. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel
- A .pecsenyét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.
Az oldalast feldarabolom és fokhagymás sóval valamint ételízesítővel befűszerezem és a hűtőbe teszem minimum fél órára, de inkább több időre. A tepsit kiolajozom és beleteszem az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felszeletelt sertéshúst megsózzuk, megborsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük és diónyi, apróra vágott vöröshagymát szórunk rá, majd megolajozott vagy vajazott alufóliába csom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonya külső héját lekaparjuk, megmossuk, majd 4 felé vágjuk, és kivajazott jénaiba, vagy tepsibe tesszük. Rátesszük az apróra vágott paprikát, és hagymát. A tetejére ráhelyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a tarja szeleteket picit kiklopfolom, sóval, borssal jól bedörzsölöm és fokhagymás (6-8 gerezd) olajban pácolom. Egész éjjel hűtőben tartom. Másnap a húsokat paprikás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű