Családireceptkönyv.hu

Pirosra Sült Mustáros Tarja


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-4 szelet sertéstarja ( Attól függ hány személyre készítjük)
--2 gerezd fokhagyma
-2 nagy fej vöröshagyma
-só ízlés szerint
-bors ízlés szerint
-2 evőkanál finomliszt
-2 ek mustár
1 dl napraforgó olaj
burgonya köretnek

Elkészítés:


-A tarját sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával.
- A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen.
Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk ( én csak 1/2 hagymát használtam ). Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük.
-Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük
-. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel
- A .pecsenyét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.

Pirosra Sült Mustáros Tarja

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

5 tojást sós vízben megfőzünk, megpucoljuk, A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzottfokhagymával és a finomra vágott hagymával összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alföldi rablónyárs recept
Alföldi rablónyárs recept

1. A borjú és a sertés szűzpecsenyét, valamint a bélszínt lehártyázzuk és egyforma nagyságú szeleteket (érmécskéket) vágunk belőlük. 2. A csirkemájat is kisebb szeletkékre szeljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldséges, húsos penne
Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Zöldséges, húsos penne

A hagymákat felaprítjuk, zsiradékon megdinszteljük, közben sózzuk. A húst kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sült oldalas pirított káposztával és gancával
Sült oldalas pirított káposztával és gancával

Az oldalast a csontok mentén kb. 2 ujjnyi csíkokra darabolom, sóval, borssal, szerecsendióval bedörzsölöm. Kb. 8 dkg zsírt felhevítek, a húsdarabokat hirtelen átsütöm, kevés vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk