1/2 sertésfej
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 szem egész bors
1 db babérlevél
3 evőkanál étkezési zselatin (el is maradhat)
majoranna
őrölt kömény
só ízlés szerint
kevés fűszerpaprika
A sertésfejet kuktában, a hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel, sóval, majorannával, köménnyel puhára főzöm. Amikor már teljesen puha, apróra darabolom, vagy közepes lyukú darálóval ledarálom, pirospaprikát keverek hozzá, apróra vágott fokhagymát, a főző vízből kimerek egy keveset, összekeverem a zselatinnal és ráöntöm a vagdalékra, összeforgatom és beleöntöm egy folpackkal kibélelt formába, amikor kihűl beteszem hűtőbe pár órára. Amikor már megszilárdult kifordítom a formából és tálalom.
A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a bacon csíkokat és pirosra sütjük. Rákanalazzuk a palacsintatésztát és a tésztát is pirosra sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. 2.A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. 3.A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, császárt, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk a császárral együtt, hozzáadjuk a hagymát, fokh...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Közepesa burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés fűszerkeverékkel -a hús szeleteket kicsit klofoljuk , fűszerezzük. --lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük -a serpenyőb...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Könnyű