1/2 sertésfej
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 szem egész bors
1 db babérlevél
3 evőkanál étkezési zselatin (el is maradhat)
majoranna
őrölt kömény
só ízlés szerint
kevés fűszerpaprika
A sertésfejet kuktában, a hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel, sóval, majorannával, köménnyel puhára főzöm. Amikor már teljesen puha, apróra darabolom, vagy közepes lyukú darálóval ledarálom, pirospaprikát keverek hozzá, apróra vágott fokhagymát, a főző vízből kimerek egy keveset, összekeverem a zselatinnal és ráöntöm a vagdalékra, összeforgatom és beleöntöm egy folpackkal kibélelt formába, amikor kihűl beteszem hűtőbe pár órára. Amikor már megszilárdult kifordítom a formából és tálalom.
Legelső lépésben készítsd elő az egész karajt. Mosd meg és alaposan szárítsd meg egy papírtörlővel vagy konyharuhával. Le is hártyázhatod. Készítsd el a fűszerkeveréket/pácot. Eh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfűlevéllel és 1 teáskanál szódabikarbónával j...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepesa burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés fűszerkeverékkel -a hús szeleteket kicsit klofoljuk , fűszerezzük. --lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütjük -a serpenyőb...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA legmegfelelőbb a hasaalja- vagy toka szalonna. A szalonnát annyi hideg vízbe, oda teszem lefedve főni, ami ellepi. Az abalébe teszek durvára vágott vöröshagymát, babérlevelet és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz