1/2 sertésfej
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3-4 szem egész bors
1 db babérlevél
3 evőkanál étkezési zselatin (el is maradhat)
majoranna
őrölt kömény
só ízlés szerint
kevés fűszerpaprika
A sertésfejet kuktában, a hagymával, fokhagymával, borssal, babérlevéllel, sóval, majorannával, köménnyel puhára főzöm. Amikor már teljesen puha, apróra darabolom, vagy közepes lyukú darálóval ledarálom, pirospaprikát keverek hozzá, apróra vágott fokhagymát, a főző vízből kimerek egy keveset, összekeverem a zselatinnal és ráöntöm a vagdalékra, összeforgatom és beleöntöm egy folpackkal kibélelt formába, amikor kihűl beteszem hűtőbe pár órára. Amikor már megszilárdult kifordítom a formából és tálalom.
A húst finoman kiklopfolom, sózom, borsozom és meghempergetem a lisztben. Egy serpenyőben zsírt hevítek, majd a húsok mindkét felét gyorsan sütöm kb 1-1 percig, ezt követően tány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst befűszerezzük, rányomjuk a fokhagymát. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. A rizst megmossuk és szintén a húshoz keverjük.A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára szeljük. 2. A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk. 3. Serpenyőben vajat hevítünk, majd a húst szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű