Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Porhanyós kifli birsalma lekvárral töltve


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-50 dkg liszt
-20 dkg zsír
-10 dkg porcukor
-1 tojássárgája
-4 evőkanál zsíros tejföl
-12 g sütőpor
-1 teáskanál ecet
-1 citrom reszelt héja
-1 teáskanál vaníliás cukor
-csipet só
-Töltelék
-Birsalmalekvár
Tálaláskor porcukor

Elkészítés:


Liszt+zsír+tejföl+porcukor+tojássárgája+sütőpor+ecet+só+vaníliás cukor+ citrom reszelt héja Jól összedolgozzuk
-Ha esetleg túl kemény kevés hidegvizet adunk hozzá
-Puha ,jól dolgozható tésztát kell kapjunk
-6 részre osztjuk ,gombócokká gyúrjuk
- 1/2 órát hideg helyen pihentetjük
-Mindegyik gombócot enyhén lisztezett felületen kör alakura nyújtjuk majd 5 részre vágjuk
-mindegyikbe 1-1 teáskanál lekvárt teszünk majd felsodorjuk
-a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk
-180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük
-porcukorral megszórva tálaljuk

Porhanyós kifli birsalma lekvárral töltve

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Gesztenyés-puncsos szelet
Gesztenyés-puncsos szelet

1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet. 2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Habkönnyű túrógombóc
Habkönnyű túrógombóc

A túrót egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd a közepébe ütöm a tojások sárgáját, és hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a sót, és jól elkeverem őket. A tojások fehérjét verjük h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos guba almával
Mákos guba almával

Tojáshabot is lehet a tetejére.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt
Almás – vaníliakrémes mámor, csábító ízű mutatós süt

A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, mikor már összeállt, belekeverjük a vizet és összedolgozzuk a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk