-50 dkg liszt
-20 dkg zsír
-10 dkg porcukor
-1 tojássárgája
-4 evőkanál zsíros tejföl
-12 g sütőpor
-1 teáskanál ecet
-1 citrom reszelt héja
-1 teáskanál vaníliás cukor
-csipet só
-Töltelék
-Birsalmalekvár
Tálaláskor porcukor
Liszt+zsír+tejföl+porcukor+tojássárgája+sütőpor+ecet+só+vaníliás cukor+ citrom reszelt héja Jól összedolgozzuk
-Ha esetleg túl kemény kevés hidegvizet adunk hozzá
-Puha ,jól dolgozható tésztát kell kapjunk
-6 részre osztjuk ,gombócokká gyúrjuk
- 1/2 órát hideg helyen pihentetjük
-Mindegyik gombócot enyhén lisztezett felületen kör alakura nyújtjuk majd 5 részre vágjuk
-mindegyikbe 1-1 teáskanál lekvárt teszünk majd felsodorjuk
-a kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk
-180 fokon 10-15 perc alatt világosra sütjük
-porcukorral megszórva tálaljuk
1. Először készítsd elő a gyümölcsöket: mosd meg őket és csöpögtesd le. Az epret csumázd ki, és szeleteld fel a képen látható formára, és tegyél félre a díszítéshez egy marokkal. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros meleg tejben felfuttatjuk. A lisztből, olvasztott Rama margarinból a cukorral, sóval, felfuttatott élesztővel és a két tojás sárgájával tésztát gyúrunk. Liszttel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagyobb tábla szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot és a vajat kisebb darabokban, majd morzsás állagúra összedolgozzuk. A tojást a tejszínnel kikeverjük és hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük. A vajat felolvasztjuk, és hozzáöntjük az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű