-2 friss ( kb.1,2-1,3 kg) csülök
-só, tetszés szerint
-szemes bors,babérlevél
-5-6 cikk fokhagyma
-2 teáskanál pirospaprika
-a csülköt feöntjük vizzel
- kb 2 evőkanál sót, fűszerezzük és vajpuhára főzzük
-kicsontozzuk ,nagyobb darabokra vágjuk
-a zúzott fokhagymát elkeverjükk a pirospaprikával meg 1-2 merőkanálnyi csülöklével,beleforgatjuk a húsdarabokat,hogy jól bevonja a húst
-egy tiszta 2 literes műanyag palacknak levágjuka felső részét ,a húsdarabokat belenyomkodjuk úgy ,hogy az esetleges hézagokat kitöltse a fűszeres lé
-Hűtőszekrényben legalább 1 napig dermesztjük,majd ollóval óvatosan ,felvágjuk a palackot és kiboritjuk belőle a megdermedt csülöksajtot
-tetszés szerint szeleteljük és zöldségekkel kináljuk
Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAnnyi vizet, ami a csülköt ellepheti, felrakunk forrni. Beleteszünk 1 db cikkekre vágott vöröshagymát, sok fokhagymát, szemesborsot, babérlevelet (1-2 db). 15-20 percig forraljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt csontozd ki, a combot darabold össze. A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre kb.3x3 cm-es darabokra. A többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA szalonnát apró kockára vágjuk és forró serpenyőben kipirítjuk a zsírját, majd egy szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük. A szalonnazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű