-2 friss ( kb.1,2-1,3 kg) csülök
-só, tetszés szerint
-szemes bors,babérlevél
-5-6 cikk fokhagyma
-2 teáskanál pirospaprika
-a csülköt feöntjük vizzel
- kb 2 evőkanál sót, fűszerezzük és vajpuhára főzzük
-kicsontozzuk ,nagyobb darabokra vágjuk
-a zúzott fokhagymát elkeverjükk a pirospaprikával meg 1-2 merőkanálnyi csülöklével,beleforgatjuk a húsdarabokat,hogy jól bevonja a húst
-egy tiszta 2 literes műanyag palacknak levágjuka felső részét ,a húsdarabokat belenyomkodjuk úgy ,hogy az esetleges hézagokat kitöltse a fűszeres lé
-Hűtőszekrényben legalább 1 napig dermesztjük,majd ollóval óvatosan ,felvágjuk a palackot és kiboritjuk belőle a megdermedt csülöksajtot
-tetszés szerint szeleteljük és zöldségekkel kináljuk
Gyömbérsörben pácolt tarja A pácolást érdemes előző este elkészíteni: 1 liter gyömbérsörhöz 7 dkg sót keverünk és belereszelünk kevés friss gyömbért is. Beletesszük a megroppant...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertés combot és szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve egy órára a hűtőbe tesszük. Ha tehetjük a pácol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst befűszerezzük, rányomjuk a fokhagymát. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. A rizst megmossuk és szintén a húshoz keverjük.A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű