Fél kg. darált hús, 2-3 tojás,15 dkg. zsemlemorzsa , só,bors
A szafthoz : 1 nagy fej hagyma , zsír , pirospaprika , 20 dkg . gomba , paprika, paradicsom, vagy télen 2 kanál lecsó , 1 kis pohár tejföl és 1 ek. liszt a habaráshoz .
Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosgatjuk, majd félpuhára főzzük. Belerakjuk a gombát készre főzzük . 1 pohár tejfölbe 1 ek. lisztet simára keverünk kevés vízzel és behabarjuk . Galuskával tálaljuk.
A káposztát egyben feltesszük sós vízben főni. Kb. 15 perc alatt kész, ne essen szét, de azért puha legyen. Kivesszük, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk nagyon óvatosan a leveleit, a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA snidlinget apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget elkeverjük a krémsajttal. Ízesítjük sóval és borssal. A töltelékből teszünk a karajsze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. 4 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát vágd apróra, a húst pedig kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel egy lábosban, majd dinszteld meg rajta a hagymát, közben add hozzá a préselt fokhagymát. Rakd bele a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű