Fél kg. darált hús, 2-3 tojás,15 dkg. zsemlemorzsa , só,bors
A szafthoz : 1 nagy fej hagyma , zsír , pirospaprika , 20 dkg . gomba , paprika, paradicsom, vagy télen 2 kanál lecsó , 1 kis pohár tejföl és 1 ek. liszt a habaráshoz .
Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosgatjuk, majd félpuhára főzzük. Belerakjuk a gombát készre főzzük . 1 pohár tejfölbe 1 ek. lisztet simára keverünk kevés vízzel és behabarjuk . Galuskával tálaljuk.
,, A leöblített húst besózzuk és egészben átsütjük, kérget sütünk rá, majd felszeleteljük. A vaj egy részéből liszttel és tejjel besamelt készítünk, hagyjuk kihűlni, és hozzákeverü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk. 2. A gombát felszeleteljük és kevés olajon delikáttal, borssal megpároljuk. 3. A húsra rétegezzük a sonkát, gombát, végül a sa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott szalonnát kis lángon zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, sózzuk és üvegesre pároljuk, mehet rá a sűrített paradicsom, ezt is picit pirítjuk. Beletessz...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: NehézEgy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta. Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű