Fél kg. darált hús, 2-3 tojás,15 dkg. zsemlemorzsa , só,bors
A szafthoz : 1 nagy fej hagyma , zsír , pirospaprika , 20 dkg . gomba , paprika, paradicsom, vagy télen 2 kanál lecsó , 1 kis pohár tejföl és 1 ek. liszt a habaráshoz .
Zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, paprikát paradicsomot teszünk rá , pirospaprikával megszórjuk . A gombóchoz valókat összegyúrjuk és az elkészült szaftba belerakosgatjuk, majd félpuhára főzzük. Belerakjuk a gombát készre főzzük . 1 pohár tejfölbe 1 ek. lisztet simára keverünk kevés vízzel és behabarjuk . Galuskával tálaljuk.
A zsemléket vízben megáztatjuk, az apró húst ledaráljuk, a reszelt hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, májat, kicsit megpirítjuk. Majd petrezselyemzöldd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megsózzuk, borsozzuk, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. 2. Ha már puhulni kezd, levesszük róla a fedőt, és pi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt 1 óráig előfőzzük. Ha kihült egyenletesen felszeleteljük. A római tál aljára lerakjuk a hasábokra vágott krumplit és a negyedekre vágott hagymát. A zsírt felolvasztjuk é...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit (parázs- vagy kis méretű burgonyát használjunk) mossuk meg, majd bő vízben főzzük puhára. A húst hártyázzuk le, majd fektessük tepsibe. A fűszereket öntsük tálba, keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű