- 300 g.-400 g háztartási keksz
-2 csomag vaniliás pudingpor
-2 csomag kakaós pudingpor
-2 x 5 dl tej
-2 x 3-4 kanál cukor
-rumeszencia
20 ml tejszin
-egy sor kekszet raktam egy jénai tálba
-meglocsoltam tej+rumeszencia +kevés cukor keverékével
-ami maradt félre tettem
-megfőztem 2 vaniliás pudingot 5 dl tejben +4 kanál cukorral
-még forrón a kekszre öntöttem
-a megmaradt kekszet megmártom a tej+rum keverékébe és a pudingra sorakoztatom
-erre jön a másik 2 csokoládés puding amit megfőzök 5dl tejben ...kicsit hagyjom hülni
-keksz helyett lehet használni baba piskótát is
-..tejszint verek fel és kidiszitem a desszertünk tetejét
-Lehet má pudingal is késziteni vagy még több réteget csinálni külömbözö izű pudingokkal
A tojást a cukorral habbá verjük. Hozzáadjuk az átszitált, sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük és egybedolgozzuk az előre elkevert nedves hozzávalókkal, majd a tésztát 2 részre osztjuk (324 g/db). Egyenként 40*26 cm-es lappá nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a maradék cukorral, a csipet sóval és a reszelt citromhéjjal, majd hozzáadjuk a tojássárgáját,...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes