-5 tojás
-18 dkg kristálycukor
-1 dl olaj (vagy ennek megfelelő olvasztott vaj)
-1 dl langyos víz
-1 csomag sütőpor (12 g)
-25 dkg finomliszt
-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaó por
A VANILIÁS PUDINGHOZ
-8 dl tej
-10 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás pudingpor
TETEJÉRE:
-4 dl habtejszín
-1 csomag habfixáló
-1 púpos evőkanál porcukor
-kakaó por
--A tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig), hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük.
--A massza felét a kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaó port, majd a világos masszára kanalazzuk.
--Ezután gyorsan elkészítjük a pudingot: 7 dl tejet egy lábasba öntünk a cukorral, a maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingporokat. ---Majd hozzáöntjük a cukros tejhez és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
-A forró pudingot egyenletesen rákanalazzuk vagy ráöntjük a tepsiben lévő tésztamasszára, és a 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percig sütjük. (Nálam 25 percig sült, de ez sütőfüggő, ezért végezzünk tűpróbát!)
--A megsült, még forró süteményt óvatosan borítsuk ki egy süteményrácsra, hagyjuk teljesen kihűlni!
A tejszínt a porcukorral és a habtejszínnel előírás szerint verjük kemény habbá, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére
. Hintsük meg a kakaó porral
A cukrot a margarint alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral és a fahéjjal összekevert lisztet. Olajjal kikent, kilisztezett, közepes méretű tepsibe simítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy pohár tejbe keverünk annyi capuccinóport, mintha meginni szeretnénk. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen! A tejfölt a kristálycukorral, vaníli...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük és 180 fokon fél órát sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű