-5 tojás
-18 dkg kristálycukor
-1 dl olaj (vagy ennek megfelelő olvasztott vaj)
-1 dl langyos víz
-1 csomag sütőpor (12 g)
-25 dkg finomliszt
-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaó por
A VANILIÁS PUDINGHOZ
-8 dl tej
-10 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás pudingpor
TETEJÉRE:
-4 dl habtejszín
-1 csomag habfixáló
-1 púpos evőkanál porcukor
-kakaó por
--A tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig), hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük.
--A massza felét a kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaó port, majd a világos masszára kanalazzuk.
--Ezután gyorsan elkészítjük a pudingot: 7 dl tejet egy lábasba öntünk a cukorral, a maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingporokat. ---Majd hozzáöntjük a cukros tejhez és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
-A forró pudingot egyenletesen rákanalazzuk vagy ráöntjük a tepsiben lévő tésztamasszára, és a 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percig sütjük. (Nálam 25 percig sült, de ez sütőfüggő, ezért végezzünk tűpróbát!)
--A megsült, még forró süteményt óvatosan borítsuk ki egy süteményrácsra, hagyjuk teljesen kihűlni!
A tejszínt a porcukorral és a habtejszínnel előírás szerint verjük kemény habbá, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére
. Hintsük meg a kakaó porral
Az élesztőt felfuttatjuk kevés cukros tejben. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk. A tojással, cukorral és a felfuttatott élesztővel alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát három egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral, olajjal és meleg vízzel turmixgépben 2-3 perc alatt jó habosra kevertetjük. Tálba öntjük, és folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk az előzőleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat én megolvasztottam 30 mp alatt, tehát nem olvadt el teljesen, csak egy kicsit. A lényeg, hogy lágy legyen. Tehát a vajat a cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 citrom vagy narancs levét összekeverünk annyi porcukorral, hogy sima pépet kapjunk. A citrom vagy narancs héját a pép fölé tartva jól kinyomkodjuk, hogy a benne levő illatos olaj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű