menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos-habos kavart süti


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-5 tojás
-18 dkg kristálycukor
-1 dl olaj (vagy ennek megfelelő olvasztott vaj)
-1 dl langyos víz
-1 csomag sütőpor (12 g)
-25 dkg finomliszt
-2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaó por
A VANILIÁS PUDINGHOZ
-8 dl tej
-10 dkg kristálycukor
-2 csomag vaníliás pudingpor
TETEJÉRE:
-4 dl habtejszín
-1 csomag habfixáló
-1 púpos evőkanál porcukor
-kakaó por

Elkészítés:


--A tésztához az egész tojásokat a cukorral habbá verjük (fehéredésig), hozzákeverjük az olajat és a vizet, végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is, simára keverjük.
--A massza felét a kivajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaó port, majd a világos masszára kanalazzuk.
--Ezután gyorsan elkészítjük a pudingot: 7 dl tejet egy lábasba öntünk a cukorral, a maradék 1 dl tejben simára keverjük a pudingporokat. ---Majd hozzáöntjük a cukros tejhez és közepes lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
-A forró pudingot egyenletesen rákanalazzuk vagy ráöntjük a tepsiben lévő tésztamasszára, és a 170 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 25-30 percig sütjük. (Nálam 25 percig sült, de ez sütőfüggő, ezért végezzünk tűpróbát!)
--A megsült, még forró süteményt óvatosan borítsuk ki egy süteményrácsra, hagyjuk teljesen kihűlni!
A tejszínt a porcukorral és a habtejszínnel előírás szerint verjük kemény habbá, majd kenjük a kihűlt sütemény tetejére
. Hintsük meg a kakaó porral

Pudingos-habos kavart süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csoki- egészségesebben
Csoki- egészségesebben

Egy kis teflonos serpenyőben felolvasztottam kb. 2 dl. kókuszolajat, beleszórtam a kb.15 dkg natúr kakaóport (a cicás Szerencsit szoktam) 4 dkg kakaóvajat (elhagyható) ízlés szerin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kilófaló 15 perces ünnepi gesztenyetorta
Kilófaló 15 perces ünnepi gesztenyetorta

A tészta alapanyagait gyúrjuk össze,édesítsük,ha kell. Sütőpapíros tortaformába nyomkodjuk bele,kb.:1 m-es peremet hagyva a szélénél. Tegyük hűtőbe. A töltelék hozzávalóit villá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fehércsokis-pisztáciás-aszalt áfonyás fudge
Fehércsokis-pisztáciás-aszalt áfonyás fudge

a csokit apróra törjük, majd vízgőz fölött felolvasztjuk, beleszórjuk a sót, hozzáadjuk a sűrített tejet és beleszórjuk a pisztáciát és az aszalt áfonyát, jól elkvererjük. Sütőpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Gyümölcskenyér 4 összetevőből
Gyümölcskenyér 4 összetevőből

Öntsük az aszalt gyümölcsöket egy nagyobb tálba. Öntsük rá gyümölcslevet, keverjük jó alaposan össze. Majd keverjük hozzá lisztet és a sütőport (szódabikarbónát). Kikent formába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk