-50 dkg pulykamellfilé ( lehet csirkemell vagy pulyka tallérból is késziteni )
-2 evőkanál liszt
10 dkg margarin vagy olaj
-2 teáskanál mustár
-1 evőkanál ketchup
-1 teáskanál morzsolt tárkony
-1.5 dl félédes fehér bor
-kávésk. cukor
-2 dl főzőtejszín
-2 dl tejföl
-só
bors
olaj
A pulykát felcsíkozzuk, , sóval, borssal ízesítjük.
-lisztbe forgatjuk ,a margarinon vagy olajon átsütjük,tálba szedjük
a megmaradt zsiradékba szorjuk a cukrot kicsit piritjuk,majd mindent hozzáadunk ( füszereket,bort )
-Kivéve a tejszint és a tejfölt
-kicsit összeforraljuk majd ,hozzáadjuk a tejföl+ tejszin keverékét
-a hússal puhára főzzük
-ha szükséges még lehet izesiteni
Rizs körettel vagy spagettivel tálaljuk
1. Lábosba teszünk egy nagy kanál zsírt, s ha forró, hozzáteszünk egy fej karikára vágott hagymát. 2. 1-2 percig kavarjuk, hogy meg ne égjen, beleteszünk egy kávéskanál jó papr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon megfonnyasztom, majd a megtisztított és feldarabolt zúzát rátéve, hirtelen lepirítom. 2. Meghintem a borssal, a finomra vágott pet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kacsamellet sózzuk, borsozzuk, és a bőrös oldalát vékonyan beirdaljuk ügyelve arra, hogy a húsba bele ne vágjunk. Elkészítjük a páclevet: egy tálban összekeverjük a szójaszószt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű