-10 dkg buzadara
-10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
-2 dl tejszín
-6 dl tej
-1 evőkanál vaj ( margarin )
-15 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-30-40 mandula
-( én pörkölt darabos diót használtam )
--a tejet felfőzzük sűrűre a tejszínnel + cukor + kókuszreszeléket ((((((ÉN A tejforralóban készítettem hogy nehogy oda kozmáljon ))))
-a vajon kicsit átforgatjuk a búzadarát majd hozzáadjuk a kókuszos masszához
-addig főzzük még elválik az edény falától
-jól lehűtjük ,golyókat formálunk belőle és mindegyik közepébe 1-1- szem mandulát teszünk ( nekem nem volt mandulám igy egy kis darabos diót megpörköltem és azt használtam fel )
-megforgatjuk kókuszreszelékbe és már tálalhatjuk is
- betehetjük egy kicsit pihenni a hűtőbe s aztán tálaljuk
Előkészítjük a sütőformát (torta) vagy egy tepsit. Az őszibarack konzervet leszűrjük (a levet felfogjuk), a barackszeletekről a felesleges levet lecsepegtetjük. Az őszibarack szel...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. réteg: 3 tojássárgája + 1 cs v. cukor + 5 ek porcukor - habosra keverjük. 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 1,5 dl vízben felfőzünk 2 ek zselatint. Még melegen ho...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű◾️A tejet, az édesítőt, a kakaóport és a margarint sűrű sziruppá főzzük. ◾️A kekszet egy tálban összetördeljük (de ne daráljuk), majd hozzáadjuk a diót és a rumot/rumaromát. ◾️Ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A krémhez a gesztenyemasszát villával összetörjük és összedolgozzuk a rummal, porcukorral és a margarinnal. A tésztát kettévesszük, vékonyra kin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű