-10 dkg buzadara
-10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
-2 dl tejszín
-6 dl tej
-1 evőkanál vaj ( margarin )
-15 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-30-40 mandula
-( én pörkölt darabos diót használtam )
--a tejet felfőzzük sűrűre a tejszínnel + cukor + kókuszreszeléket ((((((ÉN A tejforralóban készítettem hogy nehogy oda kozmáljon ))))
-a vajon kicsit átforgatjuk a búzadarát majd hozzáadjuk a kókuszos masszához
-addig főzzük még elválik az edény falától
-jól lehűtjük ,golyókat formálunk belőle és mindegyik közepébe 1-1- szem mandulát teszünk ( nekem nem volt mandulám igy egy kis darabos diót megpörköltem és azt használtam fel )
-megforgatjuk kókuszreszelékbe és már tálalhatjuk is
- betehetjük egy kicsit pihenni a hűtőbe s aztán tálaljuk
1.- A csemegekukoricát 2 dl tejjel össze kell turmixolni 2.- Alaplével együtt felforralni az összeturmixolt kukoricát 3.- Felforrás után, hozzáöntjük a kukoricadarát, és beletess...
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt, a 2 citromhéját, 1 citrom levét, és a porcukrot összekeverjük. Finoman hozzá keverjük a habot. 1 réteg krémet, majd piskótát, megint k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű◾️A kekszeket egy késes aprítóban összetörjük (ennek hiányában, tedd egy zacskóba és sodrófával törd össze). ◾️A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a keksz felével. ◾️A ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA citromos kekszet össze törjük a pohár aljára rakjuk. A mascarpónét kikeverjük a felvert tejszín habbal,hozzá adjuk a citrom és lime kifacsart levét. Díszítésnek hagyhatunk kariká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű