-4 tojás
-1 kg liszt
,só ízlés szerint
EBBŐL KÉSZÜL A GALUSKA (NOKEDLI)
-1 fej hagyma
-20 dkg bacon vagy császárszalonna
-15 dkg füstölt -főtt tarja
-150 g tejföl
-10 -15 dkg sajt
a-a hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpiritjuk
-a császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpiritjuk
-majd a kettőt összekeverjük
-elkészitjük a galuskát majd a tejföllel összekeverjük
-a tejfölös galuska felét
-tűzálló tálba rakjuk
-rárakjuk a megpiritott szalonna felét
-majd a galuska másik felét -ismét a szalonnát és a végén a tetejére sajtot reszelünk
-sütőben összemelegitjük
A zsemlét beáztatjuk és jól kicsavarjuk. A vöröshagymát kevés olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A hagymákat hagyjuk kihülni, majd összekeverjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. 2. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. 3. Ezután hozzáadjuk a húst és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészületek: Előző nap, vagy legalább két órával a sütés előtt elkészítem a pácot, és a húst bepácolom. A krumplikat megpucolom, és nem túl vékony (kb. fél centi) karikákra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a hús...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes