-4 tojás
-1 kg liszt
,só ízlés szerint
EBBŐL KÉSZÜL A GALUSKA (NOKEDLI)
-1 fej hagyma
-20 dkg bacon vagy császárszalonna
-15 dkg füstölt -főtt tarja
-150 g tejföl
-10 -15 dkg sajt
a-a hagymát összedaraboljuk és kevés zsíron megpiritjuk
-a császárszalonnát és a tarját kockára vágjuk megpiritjuk
-majd a kettőt összekeverjük
-elkészitjük a galuskát majd a tejföllel összekeverjük
-a tejfölös galuska felét
-tűzálló tálba rakjuk
-rárakjuk a megpiritott szalonna felét
-majd a galuska másik felét -ismét a szalonnát és a végén a tetejére sajtot reszelünk
-sütőben összemelegitjük
1. A palacsintatészta hozzávalóiból közepesen sűrű palacsintatésztát félretesszük pihenni. 2. A szüzet jó ujjnyi szeletekre vágjuk, gyengéden sózzuk. 3. Serpenyőben vajat h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítem a fasírtot, kis golyókat formázok, a közepébe nyomok egy fürjtojást, belerakom a vékonyan kiolajozott muffin sütőbe és megsütöm 180 fokon, mikor megsült a tetejét megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott szalonnából pörcöt sütünk. Rádobjuk a szintén apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. A sertéshúst tokányra metéljük, majd a szalonnás, hagymás zsiradékban a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk borssal, majd mindkét oldalán bekenjük mustárral. Hűtőbe tesszük egy órára. Közben feldaraboljuk a sajtot. Egy kisebb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű