Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bácskai sertéstokány


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
1,4 kg sertéslapocka (színhús), 15 dkg sertészsír, 30 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika, 5 dl csontlé vagy húsleves, 30 dkg csemegepaprika, 10 dkg csemegeparadicsom, só

Elkészítés:


1. A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk.
2. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével.
3. Ezután hozzáadjuk a húst és a felaprózott fokhagymát. Így pároljuk tovább, közben pótoljuk a csontlevet.
4. Eközben a paradicsomot és a paprikát felszeleteljük, majd a már majdnem teljesen puha húshoz adjuk. sózzuk, készre főzzük, majd ízlés szerint valamilyen körettel tálaljuk.

Bácskai sertéstokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás malacsült burgonyával
Fokhagymás malacsült burgonyával

A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, sót, borsot és chilipaprikát. Ezt jól összekeverjük. A malachúst jól megmossuk, majd belet...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
Avatar Császárné pogácsája recept
Császárné pogácsája recept

Elkészítése: A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Darálthússal töltött göngyölt karaj
Darálthússal töltött göngyölt karaj

Először a húsokat kikloffoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darált húst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi vegetával, apróra vágott petrezselyem zölddel és kockára vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Bácskai sertéstokány 1 - OK
Lapocka - Bácskai sertéstokány 1 - OK

1. A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. 2. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. 3. Ezután hozzáadjuk a hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk