-2 tojás
-2 nagy leveses alma
-550 dkg liszt
-10 g só
-25 g cukor
--8 g porélesztő
-végül 30 ml étolaj
--Legvégül -15 g cukor
-50 ml langyos viz
-a tojásokat egy tálba habositjuk
-az almákat pucolás nélkül szeleteljük a tojással összekeverjük és mixerben pépesitjük
-összekeverjük a lisztet+só+ cukor +porélesztő
-ráöntjük az almás pépet jól összekeverjük ...utoljára belekeverjük az olajat
-letakarva 1 órát kelesztjük
-egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozzuk
-a tészta masszából olajos kézzel gombócokat formálunk, a formába sorakoztatjuk
letakarjuk s még 15 percet pihentetjük
-180 fokos előmelegitett sütőben 30 perc alatt készre sütjük
---sütőből kivéve
-Még melegen lekenjük a cukor és viz keverékével
ELKÉSZÍTÉS A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a puha margarint, a tojássárgáját és a tejet és összegyúrjuk. A tésztát egy fél órára a hűtőbe tesszük. A kosár...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA kekszhez a puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a csipetnyi sót és a lisztet, majd összegyúrjuk. Gombóccá formázzuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. 2 A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, meleg vizet, ezeket összekeverjük, majd hozzáadjuk a kakaós-sütőporos lisztet....
Elkészítési idő: 180 Nehézség: KözepesElőször a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű