-2 tojás
-2 nagy leveses alma
-550 dkg liszt
-10 g só
-25 g cukor
--8 g porélesztő
-végül 30 ml étolaj
--Legvégül -15 g cukor
-50 ml langyos viz
-a tojásokat egy tálba habositjuk
-az almákat pucolás nélkül szeleteljük a tojással összekeverjük és mixerben pépesitjük
-összekeverjük a lisztet+só+ cukor +porélesztő
-ráöntjük az almás pépet jól összekeverjük ...utoljára belekeverjük az olajat
-letakarva 1 órát kelesztjük
-egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozzuk
-a tészta masszából olajos kézzel gombócokat formálunk, a formába sorakoztatjuk
letakarjuk s még 15 percet pihentetjük
-180 fokos előmelegitett sütőben 30 perc alatt készre sütjük
---sütőből kivéve
-Még melegen lekenjük a cukor és viz keverékével
1.A vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. 2,Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat s...
Elkészítési idő: 90Elkészítjük a pudingot. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd belekeverjük a felvert tejszínhabot. Ha magasabbra akarjuk a krémet, nyugodtan használjunk több tejszínt! Egy jénai tálat bebo...
Elkészítési idő:A lisztet a zsírral és a cukorral elmorzsoljuk.A tejben a szalalkálit felfuttatjuk, és a liszthez adjuk rétestészta álagúra gyúrjuk, ha kell bele még tej adjunk hozzá. A tésztát ha...
Elkészítési idő:Alap: A darált kekszet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot és a kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon....
Elkészítési idő: