-2 tojás
-2 nagy leveses alma
-550 dkg liszt
-10 g só
-25 g cukor
--8 g porélesztő
-végül 30 ml étolaj
--Legvégül -15 g cukor
-50 ml langyos viz
-a tojásokat egy tálba habositjuk
-az almákat pucolás nélkül szeleteljük a tojással összekeverjük és mixerben pépesitjük
-összekeverjük a lisztet+só+ cukor +porélesztő
-ráöntjük az almás pépet jól összekeverjük ...utoljára belekeverjük az olajat
-letakarva 1 órát kelesztjük
-egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozzuk
-a tészta masszából olajos kézzel gombócokat formálunk, a formába sorakoztatjuk
letakarjuk s még 15 percet pihentetjük
-180 fokos előmelegitett sütőben 30 perc alatt készre sütjük
---sütőből kivéve
-Még melegen lekenjük a cukor és viz keverékével
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tortaformát kevés vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk. A vajat a kétféle cukorral krémesre keverjük. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyméretű tepsit (30*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórjuk kevéske liszttel. A sütőt előmelegítjük. A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük a sóval, sütőporral....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot és a sót egy keverőtálba tesszük, elkeverjük. Hozzáadjuk a puha vajat, elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a vaníliát és a villával kicsit felvert tojást is, és e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű