-2 tojás
-2 nagy leveses alma
-550 dkg liszt
-10 g só
-25 g cukor
--8 g porélesztő
-végül 30 ml étolaj
--Legvégül -15 g cukor
-50 ml langyos viz
-a tojásokat egy tálba habositjuk
-az almákat pucolás nélkül szeleteljük a tojással összekeverjük és mixerben pépesitjük
-összekeverjük a lisztet+só+ cukor +porélesztő
-ráöntjük az almás pépet jól összekeverjük ...utoljára belekeverjük az olajat
-letakarva 1 órát kelesztjük
-egy 26 cm átmérőjű tortaformát kiolajozzuk
-a tészta masszából olajos kézzel gombócokat formálunk, a formába sorakoztatjuk
letakarjuk s még 15 percet pihentetjük
-180 fokos előmelegitett sütőben 30 perc alatt készre sütjük
---sütőből kivéve
-Még melegen lekenjük a cukor és viz keverékével
Felütjük a tojásokat, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Apránként hígítjuk a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesítjük. Az olajat is hozzáadjuk. Forró serpenyőbe önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat, a rámával a cukorral, a kakaóval és a tojások felvert kemény habjával kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a diót. Kikent tepsiben megsütjük. A sült...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtejport és a kakaót egy tálba szitáljuk és elkeverjük. Egy kisebb méretű tepsit kikenünk vajjal. A cukrot a vízzel együtt egy lábasba tesszük és felmelegítjük. Amikor a cuko...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz