Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi mézes


Írta:

Elk. idő: kb. 2 óra
Adag: rengeteg
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg méz
15 dkg kristálycukor
1 db tojás sárgája
1 db egész tojás
1 cs vaníliás cukor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 cs mézessütemény fűszerkeverék (27 g)
összetevők: fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, ánizs, koriander,
kardamom, gyömbér, édeskömény, szegfűbors,
bors, csillagánizs
Díszítésre:
1 tojásfehérjéhez 20 dkg porcukor + pár csepp citromlé kemény habbá verve, illetve
étcsokoládé + kevés vaj + kevés víz gőz felett megolvasztva

Elkészítés:


Előbb a lisztbe belemorzsoljuk a margarint, beleszórjuk a száraz hozzávalókat, belecsurgatjuk a mézet, és a cukorral kikevert tojásokat. Összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, pár napig hűtőben pihentetjük. 3 mm vastagra nyújtjuk, közepes lángon sütjük. (180 fok, kb. 6-7 perc)

Trükkök, tippek, praktikák:


Nyújtani 4 részletben érdemes, jobban elfér a deszkán.
Sütés közben figyelni kell, mert gyorsan megég, az idő a sütőtől is függ.
A csokoládéba a vajat csak pici adagokban keverjük, mert ha sokat teszünk bele, szinte leszalad a máz a sütiről. Víz csak akkor kell bele, ha nagyon sűrűnek találjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hatlapos
Hatlapos

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Áfonyás-mandulás keksz
Áfonyás-mandulás keksz

Minden hozzávalót belezúdítunk egy tálba, összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk, sütőpapíros tepsibe rakjuk és szétlapítjuk. 180 fokos sütőbe toljuk és kb 20 perc alatt megsütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Daktyla
brigz Kedvelnék
Daktyla

Elkészítjük a tésztát, és pihenni hagyjuk. A cukorszirupot a hozzávalókkal (fahéj, szegfűszeg stb.) felforraljuk, alacsony hőn 5 percig főzzük. Kivesszük a fahéjat és szegfűszeget...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos linzer – Klasszikus aprósütemény
Narancsos linzer – Klasszikus aprósütemény

A tészta hozzávalóit elmorzsoljuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és minimum 1 órát hűtőben pihentetjük. (előkészíthető akár előző nap is a tészta) A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk