-25 dkg rizs -
-1 Liter 2,8%-os tej
- 400 ml víz
-1 csipet só
-15 dkg kristálycukor
-1 db citrom reszelt héja
-1 teáskanál vanília eszencia
-20 dkg apróra vágott alma
- 5 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 2 púpozott teáskanál búzaliszt (BL55)
- 10 dkg vaj+a tál vagy tepsi kikenésére
-A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben.
-Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a teVégül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
--Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy tálba szedjük, és átkeverjük.
- Ezután a rizskochnak egy hőálló tálat ( vagy tepsit ) vékonyan kivajazunk, morzsával megszorjuk.
-A puha vajat a tojássárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez.
-,az almát megpucoljuk apró darabokra vágjuk a rizshez keverjük
--A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.
--A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát.
200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
Lekvárral tálaljuk ,tetejét megszorjuk porcukorral
felverni a habot a többit óvatosan beleforgatni (mint a tejszeletet) melegen feltekerni sütőpapíírral megvárni mí kihűl óvatosan kitekerni megtölteni és visszatekerni
Elkészítési idő:Végy elő egy alkalmas tálat, majd üsd bele a két tojást. Keverd simára bennük a cukrot, majd kapard bele a vaníliát, és reszelj hozzá egy kis citromhéjat. A sütőport keverd a liszt...
Elkészítési idő:A lisztet a vajjal,zsírral elmorzsolni, majd bele a megkelesztett élesztő, a tojások és csipet só. Jól kigyúrni és a hűtőbe tenni, míg a töltelék elkészül. A töltelékeket összekev...
Elkészítési idő: 1óra 50 perc