2 tojás
1 rúd vanília
1 citrom
13 dkg cukor
10 dkg liszt
1 mokkáskanálnyi sütőpor
13 dkg vaj
Végy elő egy alkalmas tálat, majd üsd bele a két tojást. Keverd simára bennük a cukrot, majd kapard bele a vaníliát, és reszelj hozzá egy kis citromhéjat. A sütőport keverd a liszthez, majd szép lassan adagold a tojásos keverékhez, és tégy ugyanígy a vajjal is.
Ha mindezzel megvagy, jöhet a madeleine forma, minden kis mélyedésbe tölts a masszából, de ne legyenek teljesen teli. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, told be a formát, és nagyjából tíz perc alatt süsd készre a kis kekszeket. Ha már szép barnák, vedd ki őket, és már fogyaszthatod is.
Magában is nagyon finom, de egy kis baracklekvárba vagy csokikrémbe mártogatva egyszerűen utánozhatatlan.
A lisztet összekeverem a cukrokkal, a sütőporral és a citrom reszelt héjával, majd elmorzsolom a zsírral ,hozzáadom a tojássárgákat, majd annyi tejfölt gyúrok hozzá, hogy egy könny...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle. 200 fokon. Egy lapot még melegen összemorzsolunk. 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret felkockázzuk, lábosba tesszük, majd a cukorral elkeverve 15 percet pihentetjük. Közepes lángon felforraljuk a cukrozott gyümölcsöt. Néhány perc főzés után levesszük a tű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű