-30 dkg liszt
-1 teáskanál só
-1 kocka margarin ( 250 g)
-6 evőkanál hideg víz
-1 evőkanál ecet
- 8 dkg reszelt sajt
egy tálban minden hozzávalót összekeverünk
-utoljára hagyjuk az ecetes vizet amit lassan adagolva keverünk a tésztához
-legalább 1/2 napot pihentetjük hűtőbe
-de el lehet napokkal hamarabb is készíteni és a sütésig a hűtőbe hagyni
-sütés előtt legalább 1/2 órával kivesszük a hűtőböl
-el lehet felezni a tésztát és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk
-fölvert tojással megkenjük és reszelt sajtal megszorjuk
-előre melegitett sütőben szép pirosra sütjük
-ha kihült letakarjuk papirszalvétával
-finom ropogós
A késes robotgép táljába mértem a lisztet, a sót, az élesztőt és a zsírt. Összekevertettem. Kézzel egyszerűen csak el kell morzsolni. Hozzáadtam a tojást és annyi tejfölt, amivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet mély tálba szitáljuk, összekeverjük 1 kávéskanál sóval, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl joghurtot/kefirt meglangyosítunk, simára keverjük a cukorral, az élesztővel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeállítjuk egy kelesztőtálban és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a megfelelő mennyiségű tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk és olajban kisütjük. Sajttal, tejföl...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA túrót egy villával jól nyomkodd meg. A vajat morzsold össze a liszttel, és rakd hozzá a túrót. Dolgozd hozzá a tejfölt, a sót és a sajt felét, majd gyúrd össze a tésztát. Ha sima...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű