-30 dkg liszt
-1 teáskanál só
-1 kocka margarin ( 250 g)
-6 evőkanál hideg víz
-1 evőkanál ecet
- 8 dkg reszelt sajt
egy tálban minden hozzávalót összekeverünk
-utoljára hagyjuk az ecetes vizet amit lassan adagolva keverünk a tésztához
-legalább 1/2 napot pihentetjük hűtőbe
-de el lehet napokkal hamarabb is készíteni és a sütésig a hűtőbe hagyni
-sütés előtt legalább 1/2 órával kivesszük a hűtőböl
-el lehet felezni a tésztát és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk
-fölvert tojással megkenjük és reszelt sajtal megszorjuk
-előre melegitett sütőben szép pirosra sütjük
-ha kihült letakarjuk papirszalvétával
-finom ropogós
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha egy kicsit kihűlt, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű180 fok, 5 perc
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- lisztbe a só - élesztő,cukor, víz /meleg 1 dl - pici liszt a tetejére - pihentetni /felfuttatni/ - mehet a lisztbe a maradék víz ...............................................
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...
Elkészítési idő: 35.40 perc Nehézség: Könnyű