-30 dkg liszt
-1 teáskanál só
-1 kocka margarin ( 250 g)
-6 evőkanál hideg víz
-1 evőkanál ecet
- 8 dkg reszelt sajt
egy tálban minden hozzávalót összekeverünk
-utoljára hagyjuk az ecetes vizet amit lassan adagolva keverünk a tésztához
-legalább 1/2 napot pihentetjük hűtőbe
-de el lehet napokkal hamarabb is készíteni és a sütésig a hűtőbe hagyni
-sütés előtt legalább 1/2 órával kivesszük a hűtőböl
-el lehet felezni a tésztát és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk
-fölvert tojással megkenjük és reszelt sajtal megszorjuk
-előre melegitett sütőben szép pirosra sütjük
-ha kihült letakarjuk papirszalvétával
-finom ropogós
A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval és a zsírral elmorzsolom.Közben egy kis bögrében az élesztőt felfuttatom a langyos tejjel majd hozzáadom a tésztához és annyi tejet adok hozzá amennyit elbír a l...
Elkészítési idő: kb 2,5 óra Nehézség: KözepesA gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű