Családireceptkönyv.hu

Ropogós sajtos rudacskák


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-30 dkg liszt

-1 teáskanál só

-1 kocka margarin ( 250 g)

-6 evőkanál hideg víz

-1 evőkanál ecet

- 8 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


egy tálban minden hozzávalót összekeverünk

-utoljára hagyjuk az ecetes vizet amit lassan adagolva keverünk a tésztához

-legalább 1/2 napot pihentetjük hűtőbe

-de el lehet napokkal hamarabb is készíteni és a sütésig a hűtőbe hagyni

-sütés előtt legalább 1/2 órával kivesszük a hűtőböl

-el lehet felezni a tésztát és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk

-fölvert tojással megkenjük és reszelt sajtal megszorjuk

-előre melegitett sütőben szép pirosra sütjük

-ha kihült letakarjuk papirszalvétával

-finom ropogós

Ropogós sajtos rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtkrémes pogácsa recept
Sajtkrémes pogácsa recept

A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt. Alaposan kidagasztjuk, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós perec
Sós perec

A lisztet a sóval és a zsírral elmorzsolom.Közben egy kis bögrében az élesztőt felfuttatom a langyos tejjel majd hozzáadom a tésztához és annyi tejet adok hozzá amennyit elbír a l...

Elkészítési idő: kb 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtos zabtallér
Sajtos zabtallér

A gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk