Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Ropogós sajtos rudacskák


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-30 dkg liszt

-1 teáskanál só

-1 kocka margarin ( 250 g)

-6 evőkanál hideg víz

-1 evőkanál ecet

- 8 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


egy tálban minden hozzávalót összekeverünk

-utoljára hagyjuk az ecetes vizet amit lassan adagolva keverünk a tésztához

-legalább 1/2 napot pihentetjük hűtőbe

-de el lehet napokkal hamarabb is készíteni és a sütésig a hűtőbe hagyni

-sütés előtt legalább 1/2 órával kivesszük a hűtőböl

-el lehet felezni a tésztát és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk

-fölvert tojással megkenjük és reszelt sajtal megszorjuk

-előre melegitett sütőben szép pirosra sütjük

-ha kihült letakarjuk papirszalvétával

-finom ropogós

Ropogós sajtos rudacskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Burgonyafánk virslivel
Burgonyafánk virslivel

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük. Ha egy kicsit kihűlt, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófi
ropi
ropi

180 fok, 5 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tata lángosa
Tata lángosa

- lisztbe a só - élesztő,cukor, víz /meleg 1 dl - pici liszt a tetejére - pihentetni /felfuttatni/ - mehet a lisztbe a maradék víz ...............................................

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű burgonyás pogácsa
Habkönnyű burgonyás pogácsa

A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hideg vízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. Csak akkor kezdek a tésztán...

Elkészítési idő: 35.40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk