menu

Családireceptkönyv.hu

Nagyi receptjei ( Ez már a XXI. század! )
család receptkönyve


https://csaladireceptkonyv.hu/nagyi-receptjei-ez-mar-a-xxi-szazad
Családtagok: Avatar Bartháné Baltigh Judit Avatar Bartha László
Legújabb receptek
Avatar
Írta: Judit
Borscs
Borscs

Egy nagy edénybe helyezzük a marhalábszárat, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk meg, és forraljuk fel. Közepes lángon másfél órán át főzzük a húst, közben pedig szedjük le a habját....

Elkészítési idő: kb1-11/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
 Üvegtészta csirkével és zöldségekkel
Üvegtészta csirkével és zöldségekkel

A szójaszószt, a szezámolajat, a fokhagymát, a kínai fűszerkeveréket és a reszelt gyömbért keverjük össze egy üvegtálban. A csirkehúst csíkozzuk fel, és adjuk a szójaszószos páchoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
 Csirkemell őzgerincformában sütve
Csirkemell őzgerincformában sütve

Tejfölt, a tojásokat, lisztet, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellett felkockázzuk, és a masszába vegyítjük. Formánkat kiva...

Elkészítési idő: 60 perc / előké
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
TIRAMISU POFONEGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN
TIRAMISU POFONEGYSZERŰEN ÉS OLCSÓN

A natúr vajkrémet elkeverjük a porcukorral és 4 mk rummal. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval, és óvatosan a vajkrémhez forgatjuk. A főzés nélkül...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőtök krémleves  -gyömbérrel és pirított tökmagg
Sütőtök krémleves -gyömbérrel és pirított tökmagg

Vöröshagymát megpuculjuk, felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük. Amíg a hagyma üvegesedik, a sütőtököt felvágjuk, kikanalazzuk a magját, meghámozzuk, felkockázzuk. Amikor kész...

Elkészítési idő: 45 perc / előké
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
KÖTÖTT-TÉSZTA-LEVES
KÖTÖTT-TÉSZTA-LEVES

Először elkészítjük a tésztát a tojásból és a lisztből. Hozzáadunk egy csipet sót, jól összegyúrjuk, majd 15-20 percig pihentetjük a hűtőben fóliába csomagolva, hogy ne száradjon k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Paul Hollywood Sárgabarackos koronája
Paul Hollywood Sárgabarackos koronája

Egy kis edénybe lereszeljük a narancs héját, ezt majd a töltelékhez adjuk. A levét kifacsarjuk, és az apróra szeletelt aszaltbarackot belerakjuk, félretesszük felhasználásig. A té...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
osztrák Germknödel, azaz gőzgombóc
osztrák Germknödel, azaz gőzgombóc

A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A vajat/margarint összeolvasztjuk a tejjel, majd a liszthez adjuk a tojással és a cukorral együtt. Alaposan kidagasztjuk, leta...

Elkészítési idő: 11/2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
bolognai spagetti olasz recept szerint
bolognai spagetti olasz recept szerint

A szalonnát pirítsd meg, amíg zsírt enged, majd rajta az aprított vöröshagymát kezdd el dinsztelni. Ezután add hozzá az apróra vágott zöldségeket, kicsit később a darált húst, és j...

Elkészítési idő: kb. 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Judit
KÁRPÁTI BORZASKA
KÁRPÁTI BORZASKA

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, majd hűtőbe tesszük. Közben a burgonyát megpucoljuk, és egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Félretesszük 20-30 percre. Ezután kin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk