- 60 dkg burgonya
- 2 tojás
- 10-12 dkg liszt
- só
- reszelt szerecsendió
- koktél virsli
- olaj a sütéshez
- szezámmag a tetejére
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük.
Ha egy kicsit kihűlt, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrjuk. Kézzel akkora gombócokat formázunk belőle, hogy mindegyikbe 1-1 kis koktél virsli beleférjen úgy, hogy körülötte csak egészen vékony tésztabunda legyen, meghintjük szezámmaggal.
Bő, forró olajban kisütjük.
A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, a formákat papírral kibéleljük. A száraz alapanyagokat egy villával összekeverjük. A nedves anyagokat egy külön tálban szintén összedolgozzuk. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom. A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom. Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Lisztezett felületen vékonyra nyútjuk majd feltekerjük, mint a bejglit...
Elkészítési idő: 60 perc+pihenő Nehézség: Közepes