- 60 dkg burgonya
- 2 tojás
- 10-12 dkg liszt
- só
- reszelt szerecsendió
- koktél virsli
- olaj a sütéshez
- szezámmag a tetejére
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még forrón áttörjük.
Ha egy kicsit kihűlt, az egész tojásokkal és a liszttel - sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve - összegyúrjuk. Kézzel akkora gombócokat formázunk belőle, hogy mindegyikbe 1-1 kis koktél virsli beleférjen úgy, hogy körülötte csak egészen vékony tésztabunda legyen, meghintjük szezámmaggal.
Bő, forró olajban kisütjük.
Tészta készítése: Az átszitált lisztet keverőtálba öntjük, közepébe mélyedést formázunk. Beleöntjük a kovászt, a tojásokat és a sót. Jól elkeverjük, utána jöhet a zsiradék, a te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOk, az alapanyagokat egy nagyobb tálban, kézzel dolgozzuk össze, amíg egyenletes állagú nem lesz az egész. Ha ez megtörtént, zsupsz be a hűtőbe, lehetőleg rátolva a falra, vagy ily...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.) Ha kész, habzsákba töltjük a t...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA liszteket összekeverjük a sóval, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a túrót, elmorzsoljuk benne a vajat, végül annyi zsírt adunk hozzá, hogy lágy, könnyen kezelhető tésztát kapjunk (ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes