menu

Családireceptkönyv.hu

Rózsafánk


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


-35 dkg liszt
-6 dkg cukor
-5 dkg margarin
-1 evőkanál tejföl
-3 tojás
-1/2 teáskanál sütőpor ,
- pici só
-1 tojás a kenéshez
-olaj a sütéshez
-házi lekvár és porcukor a diszitéshez

Elkészítés:


--a hozzávalókból tésztát gyúrunk ...30 percre a hütőben pihentetjük
-ezután 1-2 mm vastagra nyújtjuk
-a tésztalapból 3 külömböző méretü kört vagy virágot szúrunk ki 1-1 fánkhoz
-a köröket a széleknél sugarasan 3-4 helyen bevagdossuk
-majd a legnagyobbat alulra tesszük a közepét tojással megkenjük erre jön a középső kör,annak is bekenjük tojással a közepét majd legfölülre kerül a legkisebb kör vagy virág
- fánkokat középen egy fakanál végével erősen benyomjuk ,hogy ne essen szét a rózsa és oda teszünk majd lekvárt
-a fánkokat bő forró olajban megsütjük,
-szalvátára szedjük ,hogy a felesleges olaj lecsöpögjön
-ha kihültek a mélyedésbe lekvárt teszünk ,és porcurorral megszorva tálaljuk

Rózsafánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gonda
Pöttyöske
Pöttyöske

Kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. Hozzá adjuk a diót. Tejet, cukrot, kakaóport, lisztet állandó keverés mellett 5 percig főzzük. Beletesszük a margarint és ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Schokoküchlein mit Orangen-Safran-Sauce
Schokoküchlein mit Orangen-Safran-Sauce

1. Schritt Für die Orangen-Safran-Sauce alle Zutaten – ausser die Maisstärke – in einem Topf aufkochen, zur Seite stellen und ziehen lassen. 2. Schritt Den Backofen auf 180 °C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Meggyes,vaníliás,túrós piskóta
Meggyes,vaníliás,túrós piskóta

Az egész tojásokat a vízzel és a kristálycukorral fehéredésig verjük, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. A masszát egyenletesen elosztjuk, a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
gubarúd mákos gubához
gubarúd mákos gubához

Nem kell élesztőt futtatni, nem kell tésztát keleszteni, csak összegyúrni alaposan. Mindjárt mondom is, miket. A tészta a tejes kiflié, azt is bátran süthetünk belőle. A liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk