- 6 -8 db felső csirkecomb ( csont nélkül )A mennyiség attól függ hány személynek készítjük
- 6 csapott evőkanál liszt
- 4 tojás, felverve
-15 dkg reszelt sajt
- 1 dl tej
- 3 gerezd reszelt fokhagyma só ,bors ,ételízesítő
-zsiradék a sütéshez
A csirkecombokat lehet csíkokra is ,vágni kinek hogy tetszik)
A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk.
Az összepréselt fokhagymát, borsot, ételízesítőt, vagy sót és a reszelt sajtot a palacsintatésztába keverjük.
A csirkecombokat bele mártjuk a masszába, és villával egyenként forró olajban rakjuk és kisütjük.
-Lehetőleg ne érjenek egymáshoz, mert könnyen összeragad, de az sem baj, .
-A panír megnő a húson, ezért elég kiadós.
Egy egész tál tele lesz vele. Bármilyen köret illik hozzá.
Sütés előtt pár órával a csirkét jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd hűtőbe tesszük. A meghámozott és golflabda méretűre darabolt burgonyát lobogó forró vízbe tesszü...
Elkészítési idő: 115 perc Nehézség: KözepesA sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk. Felforraljuk a vizet, a sóval, a citromlevével, valamint a babérlevéllel ízesítjük. Beledobj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A csirkemelleket kicsontozom, és lapjában szeletekre vágom. 2. A tejbe belekeverem a sót, a borsot és a megtisztított, szétzúzott fokhagymát. 3. A fűszeres tejet a felsz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancsos csirkemell mázához a narancsok és a citrom héját lereszeljük, hozzáfacsarjuk a narancsok levét, és a mézzel együtt egy kisebb főzőedénybe tesszük. Felforraljuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű