60 dkg pulykamell
-40 dkg császárszalonna,
-30 dkg sajt
-2 dl főzőtejszin
-4 tojás
-4 evőkanál liszt
-szátitottzöldség-granulátum
Fűszerek
-1 teáskanál só
-1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál fokhagymagranulátum
-1/2 teáskanál kakukfű
1/2 teáskanál rozmaring
-1/2 teáskanál bors
a pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk
-addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb.11x30 cm nagyságú tűzálló tálat ( én őzgerinc formát választottam) úgy hogy a szalonna a tál oldalain lelógjon
-a tojásokat felverjük,a húscsikokt pedig egyenként belemártjuk előbb a lisztbe,majd pedig a tojásba és egy sorban egymás mellé rakjuk a tálban
-meglocsoljuk a főzőtelszinnel és bőven megszorjuk reszelt sajttal
-a hozzávalókat addig rétegezzük még el nem fogynak
-végén pedig az egészet a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük
-alufóliával letakarjuk a tálat egy vizzel telt edénybe állitjuk ,majd előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ekkor kivesszük egy tepsibe borítjuk,tetejét megszorjuk zöldséggranulátommal és újabb 15 percig pirulni hagyjuk
A májat tisztítsuk meg. A gombát vágjuk szeletekre, a megpucolt vöröshagymát finomra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a májakat, majd pirítsuk barnára mindkét old...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat felaprítjuk, a májat és a hagymát viszonylag nagyobb darabokban hagyjuk, a paradicsomot és a paprikát kisebbre vágjuk. A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és ételízesítővel. 5-6 evőkanál lisztből, a tojásokból, kevés tejjel és csipet...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA csirkemellet felszeleteltem, kiklopfoltam, sóztam, megszórtam a fűszerekkel, és rövid ideig állni hagytam. Kevés olajon elősütöttem a szeletek mindkét oldalát, majd tűzálló tálba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű