60 dkg pulykamell
-40 dkg császárszalonna,
-30 dkg sajt
-2 dl főzőtejszin
-4 tojás
-4 evőkanál liszt
-szátitottzöldség-granulátum
Fűszerek
-1 teáskanál só
-1 teáskanál őrölt paprika
1 teáskanál fokhagymagranulátum
-1/2 teáskanál kakukfű
1/2 teáskanál rozmaring
-1/2 teáskanál bors
a pulykahúst csíkokra vágjuk,megszorjuk a fűszerkeverékkel.majd fóliával letakarjuk és 1 óráig állni hagyjuk
-addig a sajtot lereszeljük,császárszalonnával pedig kibéleünk egy kb.11x30 cm nagyságú tűzálló tálat ( én őzgerinc formát választottam) úgy hogy a szalonna a tál oldalain lelógjon
-a tojásokat felverjük,a húscsikokt pedig egyenként belemártjuk előbb a lisztbe,majd pedig a tojásba és egy sorban egymás mellé rakjuk a tálban
-meglocsoljuk a főzőtelszinnel és bőven megszorjuk reszelt sajttal
-a hozzávalókat addig rétegezzük még el nem fogynak
-végén pedig az egészet a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük
-alufóliával letakarjuk a tálat egy vizzel telt edénybe állitjuk ,majd előmelegitett sütőben 40 percig sütjük
-ekkor kivesszük egy tepsibe borítjuk,tetejét megszorjuk zöldséggranulátommal és újabb 15 percig pirulni hagyjuk
A csirkecombokat először bepácoljuk. Ehhez a hagymát, fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a rozmaringot, citromot és a vizet. A pácot kihűtjük, majd egy zárható fagyasztóz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűForró olajban lepirítjuk a hagymát, mehet rá a kockázott csirkemell, sózzuk , borsozzuk és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott répát, majd ha kicsit puhult, mehet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A citrom héját hajszálvékony csíkokra vágom (vagy lereszelem), a levét kifacsarom, majd mindkettőt összekeverem az olajjal. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem, belekeverem a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és a bőrét fakanál segítségével fellazítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük. A kis kockára vágott vöröshagymát zsiradékon megfuttatjuk és ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes