-50 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-3 dl.langyos tej
-1 tojás
-1 teás kanál só
-6 dkg .puha vaj vagy margarin
-20 -25 dkg sajt
-20 dkg bármilyen sonka
-1-2 tojássárgája a kenéshez
-az élesztőt a tejben felfutattjuk
.a hozzávalókat összegyúrjuk -,jól összedolgozzuk --meleg helyen duplájára kelesztjük
-tégla alakúra kinyújtjuk és megszorjuk az apróra vagdalt sonkával és az apróra vagdalt ( de lehet szeletekre is vágni ) sajtot rászorjuk aki akar szorhat még rá apróra vágott savanyú uborkát is még
-megszorjuk reszelt sajtal
-mint a kalácsot feltekerjük és 12 darabra vágjuk
-a muffinsütőt kibéleljük a muffin papirokkal s a feldarabolt tésztákat beleültetjük
-úgy hogy az alját kicsit becsípjük-
-igy hagyuk még 20-25 percet kelni.aztán a
-tojás sárgájával megkenjük a tetejét és még megszorjuk kevés reszelt sajtal
-20-30 percig szép pirosra sütjük
-
1. Az élesztőt cukorral elkevert langyos tejben felfuttatom. A többi hozzávalókkal a sajt kivételével egy közepesen lágy, puha kelt tésztát készítek, kelesztőtálba teszem és fél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rozmaring leveleket vágjuk egészen apróra. A lisztet keverjük el sóval, az olajjal, a rozmaringgal és annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Gyúrjuk teljesen homogénr...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA virsliket kettévágjuk. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat vagy margarint majd az egészet összekeverjük a sóval. A tejfölt kéz melegre melegítjük, összekeverjük a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFölhevítjük az olajat, beletesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk a köménnyel meg az őrölt borssal, és állandóan kevergetve üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes