menu

Családireceptkönyv.hu

Salátaleves


Írta:

Elk. idő: 20
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3-4 fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl +2 kanál liszt

2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet
-20 dkg kockára vágott burgonya
-friss kapor

Elkészítés:


A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre.
A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat
A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz adom .
a salátát amit vastag csíkokra vágok, így teszem a zsirba így dinsztelem puhára.majd
-elöntjük vizzel és beleszorjuk az apróra vágott burgonyát +zöldkaprot + izesitjük
puhára főzzük
tejfölt összekeverjük a lisztel és a levest behabarjuk + 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.

Salátaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Shanghai Csípős Húsleves
Shanghai Csípős Húsleves

Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az elj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
A LEGFINOMABB SÜTŐTÖKKRÉMLEVES
A LEGFINOMABB SÜTŐTÖKKRÉMLEVES

A sütőtökkrémleves elkészítéséhez a zöldségeket megtisztítjuk. Az olvasztott vajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd megszórjuk a fahéjjal. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lin
Klasszikus lebbencsleves
Klasszikus lebbencsleves

A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűr...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pölöskei betyárleves
Pölöskei betyárleves

Kevés olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott szalonnát és hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst, megsózzuk, pirospaprikával megszórjuk és néhány percig pirítjuk. Fele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk