3-4 fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl +2 kanál liszt
só
2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet
-20 dkg kockára vágott burgonya
-friss kapor
A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre.
A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat
A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz adom .
a salátát amit vastag csíkokra vágok, így teszem a zsirba így dinsztelem puhára.majd
-elöntjük vizzel és beleszorjuk az apróra vágott burgonyát +zöldkaprot + izesitjük
puhára főzzük
tejfölt összekeverjük a lisztel és a levest behabarjuk + 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.
tejfőző gépben :)
Elkészítési idő:Megpárolom a megpucolt, feldarabolt gombát, amikor félig puha, hozzáadom a tisztított, darabolt sárgarépát, itt a maradék pár szem borsót. Sózom, adok hozzá őrölt fekete és fehérbo...
Elkészítési idő:Lassú tűzön puhára főzzük a borsót. Belekeverjüo í tejszínt, majd az egészet összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: