3-4 fej saláta
10-15 dkg füstölt szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ételsűrítő
3 dl tejföl +2 kanál liszt
só
2 evőkanál cukor
1-2 evőkanál ecet
-20 dkg kockára vágott burgonya
-friss kapor
A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre.
A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat
A kisült szalonnát tálkába szedem, a zsírhoz adom .
a salátát amit vastag csíkokra vágok, így teszem a zsirba így dinsztelem puhára.majd
-elöntjük vizzel és beleszorjuk az apróra vágott burgonyát +zöldkaprot + izesitjük
puhára főzzük
tejfölt összekeverjük a lisztel és a levest behabarjuk + 1 evőkanál ecettel ízesítem az egészet. A kisütött szalonnát díszítésként a tetejére teszem.
Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az elj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőtökkrémleves elkészítéséhez a zöldségeket megtisztítjuk. Az olvasztott vajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, majd megszórjuk a fahéjjal. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűr...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott szalonnát és hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst, megsózzuk, pirospaprikával megszórjuk és néhány percig pirítjuk. Fele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű