--4 kg sárgabarack
--1 kg cukor
-1/2 dl ecet
---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
---Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe.
-160 fokon süsük a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsük.
Kevergetni egyáltalán nem kell!
Míg sül a lekvár, csírátlanítsd az üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
A kész lekvárt töltsd az üvegekbe.
- Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.
A paradicsomot megmosni, az üvegeket a tűzhely mellé rakom mellé a megfelelő kupakot vagy kötöző anyagot és a száraz dunsztot is előkészítem. A paradicsomok tetejét keresztirányban...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: NehézBodza méz Az alap volt Mónika Oláh receptje 35 bodzavirág szárak nélkül kell bele 1 liter vízbe főzve 40 percig Leszűrve 1 kg cukorral s 1 citrom levével kavargatom a tűz fö...
Elkészítési idő: 3 ó 20 perc Nehézség: KönnyűMindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű