menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár sütőben


Írta:

Elk. idő: 5 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--4 kg sárgabarack
--1 kg cukor
-1/2 dl ecet

Elkészítés:


---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
---Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe.
-160 fokon süsük a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsük.
Kevergetni egyáltalán nem kell!
Míg sül a lekvár, csírátlanítsd az üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
A kész lekvárt töltsd az üvegekbe.
- Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.

Sárgabarack lekvár sütőben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viktória
Házi Uncle Ben's
Házi Uncle Ben's

Elkészítése:Az olajat felmelegítem áthuzom rajta az darabolt zöldséget,a többi hozzávalót is beleborogatom megrottyantom kb fél óra, a keményítőt elkavarom 1 dl. Vízbe hozzáadom az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Szőlő pekmez (mustméz)
Szőlő pekmez (mustméz)

Első módszer A szőlőt szemezd le, törd össze a szemeket, majd egy sűrű szövésű szitán alaposan passzírozd ki az összes levet a szemekből. Az így kapott mustot tedd egy tiszta, v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Bogyós gyümölcs tartósítása
Bogyós gyümölcs tartósítása

Ha meleg van, hiába a hűtő, netán az átválogatás, a mimóza-érzékenységű bogyós gyümölcsök elég hamar átadják magukat az enyészetnek. Az is köztudott, hogy ha vízzel átöblítjük, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Bodzavirág dzsem
Bodzavirág dzsem

1.) A bordzavirágot száraitól megfosztva tálba teszem, a citromot rákarikázom. . A vizet a cukorral elkevrem és a bodzára öntöm. Egy éjszakára hüttóbe teszem 2.) Másnap az al...

Elkészítési idő: Fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk