--4 kg sárgabarack
--1 kg cukor
-1/2 dl ecet
---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
---Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe.
-160 fokon süsük a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsük.
Kevergetni egyáltalán nem kell!
Míg sül a lekvár, csírátlanítsd az üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
A kész lekvárt töltsd az üvegekbe.
- Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.
1. A paradicsomot jól megmosva darabokra tördeljük, és addig főzzük, amíg a bőre ráncosodni kezd. Ekkor áttörjük. 2. A megmosott zöldpaprikát kicsumázzuk, szeletekre vagy karik...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMinden kiló zöldséghez 1 evőkanál sót számolunk! Összekeverem az egészet Üvegbe töltöm, lezárom. A 5-10. naptól "sziszegtetni kell, kiengedni a felesleges gázokat. 1 hét múlva...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a kockára vágott paradicsom paprikát, a paradicsomot és az apróra kockázott zellert. 2. Fokhagyma nyomón...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA meggyet megmossuk, leszáraljuk (én szűrőben még egyszer le szoktam öblíteni). Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 ü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű