--4 kg sárgabarack
--1 kg cukor
-1/2 dl ecet
---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
---Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe.
-160 fokon süsük a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsük.
Kevergetni egyáltalán nem kell!
Míg sül a lekvár, csírátlanítsd az üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
A kész lekvárt töltsd az üvegekbe.
- Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.
káposztát -uborkát -zöld paradicsomot legyaluljuk -a paprikát csíkokra vágjuk -egy nagy edénybe tesszük -rászórjuk a cukrot,+ sót + borként -rálocsoljuk az ecetet és kézzel jól...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesMindent összekeverek és egy nagy tálba teszem. Letakarom konyharuhával és egy napig néha megkeverem. Másnap üvegekbe teszem, a levet amit engedett elosztom minden üvegbe, feltöltö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalók oldódásáig keverem a lét, majd a zöldségre öntöm. Lezárom, kamrapolc. (Zöldségek a kertből - kivéve karfiol - így csak ilyen kis adagokban tudom eltenni. A maradék fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű85/25 az automatában
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű