--4 kg sárgabarack
--1 kg cukor
-1/2 dl ecet
---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
---Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe.
-160 fokon süsük a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsük.
Kevergetni egyáltalán nem kell!
Míg sül a lekvár, csírátlanítsd az üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
A kész lekvárt töltsd az üvegekbe.
- Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.
Elkészítése:Az olajat felmelegítem áthuzom rajta az darabolt zöldséget,a többi hozzávalót is beleborogatom megrottyantom kb fél óra, a keményítőt elkavarom 1 dl. Vízbe hozzáadom az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső módszer A szőlőt szemezd le, törd össze a szemeket, majd egy sűrű szövésű szitán alaposan passzírozd ki az összes levet a szemekből. Az így kapott mustot tedd egy tiszta, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa meleg van, hiába a hűtő, netán az átválogatás, a mimóza-érzékenységű bogyós gyümölcsök elég hamar átadják magukat az enyészetnek. Az is köztudott, hogy ha vízzel átöblítjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A bordzavirágot száraitól megfosztva tálba teszem, a citromot rákarikázom. . A vizet a cukorral elkevrem és a bodzára öntöm. Egy éjszakára hüttóbe teszem 2.) Másnap az al...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű