--4 kg sárgabarack
--1 kg cukor
-1/2 dl ecet
---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
---Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe.
-160 fokon süsük a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsük.
Kevergetni egyáltalán nem kell!
Míg sül a lekvár, csírátlanítsd az üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
A kész lekvárt töltsd az üvegekbe.
- Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.
Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...
Elkészítési idő: kb 4 nap (pihi) Nehézség: NehézItthon jól lemostam a zsákmányt. Kiszedtem a csumáját, eltávolítottam a magjait, feldaraboltam, majd húsdarálóval ledaráltam, apró lyukas tárcsát használtam hozzá. Találtam még...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat óvatosan ollóval levágjuk úgy, hogy a virágpor ne hulljon ki belőle. Egy 5 l üvegbe helyezzük, és felöntjük a vízzel, bele karikázzuk a citromokat. Ha hűvös az idő, 2...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűNapsütéses időben, teljesen kinyílt,180-200 virágot szedtem, (közvetlen a virág alatt csíptem le). Lehetőleg nem szennyezett, vegyszermentes helyről szedjük a virágokat. Nem kell m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz