menu

Családireceptkönyv.hu

Sós rudacskák perecek


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg liszt

-25 dkg zsir

-25 dkg margarin

-1 nagy pohár tejföl

-2 tojássárgája + 1 egész tojás

-50 g élesztő

-1 kanál só

-tojássárgája a kenéshe

Elkészítés:


az élesztőt kevés tejben pici cukorral felfuttatjuk

összekeverjük a hozzávalókat

-1 órára hideg helyen pihentetjük ( nem hűtőban )

kinyujtjuk tetszés szerint formázzuk

-tetejét tojással megkenjük és megszorjuk köménnyel.szezámmaggal sajtal

-20-25 perc alatt megsüjtjük

Sós rudacskák  perecek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Norita
Szezámmagos-mákos rudacskák
Szezámmagos-mákos rudacskák

kétfajta lisztet összekeverjük, és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, a mákot és a lereszelt sajtot, a 2 tojás sárgáját és a tejfölt. Alaposan összedolgozzu...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Sós bagett
Sós bagett

Az egészet egybe összegyúrni, 1 órát keleszteni, 14 részre osztani és kisodorni. Kikent vagy papírozott tepsibe egymásmellé fektetni, majd tojással megkenni és fél óra pihentetés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villámgyors pogácsa
Villámgyors pogácsa

A hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk. Kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 200 fo...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Tejfölös sajtos pogäcsa
Tejfölös sajtos pogäcsa

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral elkevert langyos tejben . A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és a többi hozzávalót is. Gyenge rétestészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk