Családireceptkönyv.hu

Spárga hollandi mártással -sült oldalassal


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-1 csomag zöld spárga
--olaj
--só
--frissen őrölt bors
--10 dkg vaj
-3 db tojássárgája
-3 evőkanál víz
-csipet só
-- 1/2 darab citrom
-Én egy kis apróra vágott zöldkaprot is kevertem bele

Elkészítés:


--A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket.
--Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
-A hollandi mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
--Gőzfürdőn a tojássárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről
-. Lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, az apróra vágott zöldkaprot és a citromlevet -.A hollandi mártást a sült spárgák mellé kínáljuk. + a sült oldalast

Spárga hollandi mártással -sült oldalassal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: josagm
házi krém ízületi fájdalomra
házi krém ízületi fájdalomra

Tedd az összes hozzávalót egy tálba, keverd el alaposan, amíg szép, homogén krémmé válik. Tedd egy kiürült, kimosott tégelybe és használd! Így alkalmazd! Kend a házi krémet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Májpástétom
Májpástétom

A zsírban rózsaszínűre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a megtisztított, megmosott, felkockázott májat hozzáadjuk, puhára pároljuk, langyosra hűtjük. A főtt tojásokkal...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyaropogós Tupper
Burgonyaropogós Tupper

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtgolyó
Sajtgolyó

A hozzávalókat jól összekeverni. Majd golyókat formázni, zsemlyemorzsába forgatni, olajban kisütni. /Van, aki nem panírozza, csak kisüti, de én mindig beforgatom /

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk