-1 csomag zöld spárga
--olaj
--só
--frissen őrölt bors
--10 dkg vaj
-3 db tojássárgája
-3 evőkanál víz
-csipet só
-- 1/2 darab citrom
-Én egy kis apróra vágott zöldkaprot is kevertem bele
--A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket.
--Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
-A hollandi mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
--Gőzfürdőn a tojássárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről
-. Lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, az apróra vágott zöldkaprot és a citromlevet -.A hollandi mártást a sült spárgák mellé kínáljuk. + a sült oldalast
A bőrt a hentesek nem akarják ledarálni, joggal, a kemény bőr tönkreteheti a darálót. Ha minden sírás-rívás ellenére reménytelen, a hazaszállított bőrt félig megfőzve otthon is le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet edesburgonya nelkül is
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom. Ha gyöngyözve forr, óvatosan beleteszem az ecetet és lehúzom a tűzről. Ha kicsapódott a savó, leszűröm. Ízesítem sóval és fokhagymával (bármivel), és konyharu...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű