-1 csomag zöld spárga
--olaj
--só
--frissen őrölt bors
--10 dkg vaj
-3 db tojássárgája
-3 evőkanál víz
-csipet só
-- 1/2 darab citrom
-Én egy kis apróra vágott zöldkaprot is kevertem bele
--A spárgát megmossuk, eltávolítjuk a fás végeket.
--Egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezgetjük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
-A hollandi mártáshoz megtisztítjuk a vajat, ehhez felolvasztjuk egy kis forralóban, leszedjük a habot a tetejéről és félretesszük hűlni, mert langyosan kell majd felhasználnunk.
--Gőzfürdőn a tojássárgákat a vízzel és a sóval habosra verjük. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy berántsa a tojásokat! Ha már elkezdett besűrűsödni, levesszük a gőzfürdőről
-. Lassan csorgatva hozzákeverjük a tisztított vajat, az apróra vágott zöldkaprot és a citromlevet -.A hollandi mártást a sült spárgák mellé kínáljuk. + a sült oldalast
mindezeket megtisztítva húsdarálón akár a legkisebben ledarálom hozzákeverem a sót és ezt az adagot 4 tepsin, (hogy lazán legyen elterítve) napos helyre teszem.(Az a legjobb ha egé...
Elkészítési idő:A tarhonyát kicsit megfuttatjuk az olajon, felöntjük és puhára főzzük, majd sózzuk. Ha elfő a leve, végig kavarni kell. Egy másik lábasban pörköltszaftot készítünk. A pörkölt ala...
Elkészítési idő:A kifliket felkockázzuk, tepsibe rakjuk és 150°C-on 10 percet szárítjuk. Egy tálba beleöntjük a tejet, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk, megsózzu...
Elkészítési idő: