Családireceptkönyv.hu

Sült csirkecomb lencsével


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-1 fej vöröshagyma, felszeletelve
- 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 200 g lencse előáztatva
- 2-3 kisebb sárgarépa ( szeletelve )
-2 kisebb petrezselyemgyökér ( vékonyra szeletelve)
- 8 db csirkecomb
- só, bors
- kevés olaj
- 2 babérlevél
-10 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
-egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:


-Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra.
- Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a kolozsvári szalonnát majd szórd bele a hagymát + fokhagymát +a répákat
- Add hozzá a sót és borsot. Keverve pirítsd néhány percig, majd add hozzá a lecsöpögtetett lencsét.
- A csirkecombokat mindkét oldalán sózd és borsozd, majd bőrös oldalával felfelé tedd az edénybe. Öntsd alá kevés vizet a csirke tetejének ki kell látszania, hogy meg tudjon pirulni a sütőben. Gyöngyözésig forrald, majd tedd át a sütőbe
-. Fedés nélkül 1 órát süsd. Ellenőrizd ,hogy rendesen átsült-e a hús, ha még nem akkor tedd vissza 10-15 percig.
-A lencsés szaftot ízlésed szerint sózd és borsozd még, ha szükséges.
Apríts friss petrezselymet a tetejére és lehet tálalni ( A képen látható fél adagból készült )

Sült csirkecomb lencsével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mogyi77
Tárkonyos csirkemell
Tárkonyos csirkemell

1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, m...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fűszeres csirkeszárnyak
Fűszeres csirkeszárnyak

A megtisztított csirkeszárnyakat a só, őrölt pirospaprika, őrölt fekete bors, őrölt kömény és zúzott fokhagyma (lehet vágni is) keverékében megforgatjuk, és bő forró olajban kisütj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pulykamell - Rántott pulykamell
Pulykamell - Rántott pulykamell

1. A szeleteket kiverjük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. 2. Forró olajban vagy olajsütőben kisütjük. 3. Tálra helyezzük, citromkariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rozmaringos kacsamell és comb
Rozmaringos kacsamell és comb

Mivel én kacsasütőbe sütöm így nem kell serpenyőbe elősütni. A szép tisztított húsokat a bőrénél beír dalom, a sütőedénybe teszek szilikonos sütőpapírt. A combokat, és a mellét bőr...

Elkészítési idő: 65 min
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk