-1 fej vöröshagyma, felszeletelve
- 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 200 g lencse előáztatva
- 2-3 kisebb sárgarépa ( szeletelve )
-2 kisebb petrezselyemgyökér ( vékonyra szeletelve)
- 8 db csirkecomb
- só, bors
- kevés olaj
- 2 babérlevél
-10 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
-egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
-Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra.
- Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a kolozsvári szalonnát majd szórd bele a hagymát + fokhagymát +a répákat
- Add hozzá a sót és borsot. Keverve pirítsd néhány percig, majd add hozzá a lecsöpögtetett lencsét.
- A csirkecombokat mindkét oldalán sózd és borsozd, majd bőrös oldalával felfelé tedd az edénybe. Öntsd alá kevés vizet a csirke tetejének ki kell látszania, hogy meg tudjon pirulni a sütőben. Gyöngyözésig forrald, majd tedd át a sütőbe
-. Fedés nélkül 1 órát süsd. Ellenőrizd ,hogy rendesen átsült-e a hús, ha még nem akkor tedd vissza 10-15 percig.
-A lencsés szaftot ízlésed szerint sózd és borsozd még, ha szükséges.
Apríts friss petrezselymet a tetejére és lehet tálalni ( A képen látható fél adagból készült )
1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, kevés olajban megdinszteljük és hozzáadjuk a felkockázott húst is. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és fűszerezzük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegpucoljuk és apró kockára vágjuk a vöröshagymát. A gombát megmossuk és felszeleteljük (mehet bele a tönkje is). A csirkemelleket megtisztítjuk, és csíkokra vagy kockákra vágj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pulykamell filét csigavonalban fel vágjuk,hogy egy szép lapot kapjunk.A t töltelékbe valót nagyon apróra fel vagdaljuk és a vajjal jól össze dolgozzuk.A pulyka mellet megtöltjük...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1.,A pipimellet sütés előtt a kínai fűszerrel kell pácolni, majd megpárolni. 2. A hagymát megsütni, és sűrített paradicsommal és vízzel és (vagy házi befőtt paradicsommal)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű