-1 fej vöröshagyma, felszeletelve
- 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 200 g lencse előáztatva
- 2-3 kisebb sárgarépa ( szeletelve )
-2 kisebb petrezselyemgyökér ( vékonyra szeletelve)
- 8 db csirkecomb
- só, bors
- kevés olaj
- 2 babérlevél
-10 dkg kolozsvári szalonna kockára vágva
-egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöld
-Melegítsd elő a a sütőt 180°C-ra.
- Közben egy sütőben is használható edényben, amiben éppen elférnek egymás mellett a csirkecombok, pirítsd meg a kolozsvári szalonnát majd szórd bele a hagymát + fokhagymát +a répákat
- Add hozzá a sót és borsot. Keverve pirítsd néhány percig, majd add hozzá a lecsöpögtetett lencsét.
- A csirkecombokat mindkét oldalán sózd és borsozd, majd bőrös oldalával felfelé tedd az edénybe. Öntsd alá kevés vizet a csirke tetejének ki kell látszania, hogy meg tudjon pirulni a sütőben. Gyöngyözésig forrald, majd tedd át a sütőbe
-. Fedés nélkül 1 órát süsd. Ellenőrizd ,hogy rendesen átsült-e a hús, ha még nem akkor tedd vissza 10-15 percig.
-A lencsés szaftot ízlésed szerint sózd és borsozd még, ha szükséges.
Apríts friss petrezselymet a tetejére és lehet tálalni ( A képen látható fél adagból készült )
elkészítés Míg a sütő melegszik a mézet összekeverjük a tejföllel és a magos mustárral, fűszerezzük, majd bekenjük a besózott és borsozott csirkét (nem feltétlenül kell túl vast...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olíva olajon, ételízesítő hozzáadásával megpirítjuk.A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárga és a fehérrépát kis kockákra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, két evőkanál olajban megforgatjuk, félretesszük. A füstölt szalonna felét apró kockákra szeleteljük, összekeverjük a túróval, tejföllel, tojássárgájá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA töltelék összeállításával kezdjük a pulyka sütést. Először egy szikkadt zsemlét felkarikázunk, megpirítjuk, majd egy tálba helyezve apró darabokra tépkedjük, leöntjük egy kevés t...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Nehéz