1 kg sütötök
-1 kg alma
- 30 dkg cukor
-1 citrom
-fahéj,csillagánizs
( én 3 kg -ból készitettem mert egy hatalmas sütötököm volt )
a sütötököt és az almát meghámozzuk,
-kockára vágjuk,majd beletesszük egy hibátlan zománcos edénybe
-meglocsoljuk a citrom levével és felöntjük 1 liter vizzel ,kb 20 perc alatt puhára főzzük
-félrehúzzuk a tűzröl,kicsit hülni hagyjuk majd krémesitjük turmixoljuk
-ezután visszatesszük a tüzre,hozzáadjuk a cukrot,a reszelt citromhéját,1/2 teáskanál fahéjat meg egy egész csillagánizst
-többször megkavarva addig fözzük mig besürüsödik( kb 15-20 perc)
-tiszta csirátlanitott üvegekbe tesszük ,lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihülni
A megmosott, megtisztított egrest lecukrozzuk, hozzáadjuk a citrom héját, levét, belekeverjük az apróra vágott citromfüvet meg a zselésítőt, azután feltesszük főni. Amikor majdnem...
Elkészítési idő:Cukkini, padlizsán üvegben Olajas tartósítással más zöldségeket is eltehetünk, például cukkinit vagy padlizsánt, természetesen akkor, ha előzőleg a lecsóhoz hasonlóan hőkezelt...
Elkészítési idő:A paradicsomokat megmosom feldarabolom,kivágom a rosszát és főni teszem annyi vízzel hogy épp ellepje.Miután jó puhára megfőtt átpasszírozom. Megmérem a levet és az szerint hogy...
Elkészítési idő:A szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük. Az áttört gyümölcsöt...
Elkészítési idő: