-8-10 szelet karaj,
- 50 dkg csiperke gomba,
- 4 evőkanál liszt,
- 0,5 dl olaj,
-4 cikk fokhagyma,
-3 evőkanál paradicsom sűrítmény,
- 3 dl fehérbor,
-só, bors,
-petrezselyemzöld; a tálaláshoz: krumplipüré. .rizs,
A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk.
--Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk.
- A visszamaradt zsiradékon átsütjük a szeletelt gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk
- 2-3 perc után a paradicsom sűrítményt és rátöltjük a bort is
- Mikor felforrt, visszatesszük a húst, lefedjük és közepes lángon addig pároljuk, míg a leve elfő és a mártás besűrűsödik.
- megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. krumplipürével ,rizzsel vagy tésztás körettel tálaljuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...
Elkészítési idő: 1,5óra Nehézség: Közepes50-60 dkg sertés lapocka vagy comb 1,2 kg burgonya 2 db sárga paprika 2 db paradicsom 1 doboz gomba 1 nagy vöröshagyma 1 -2 gerezd fokhagyma 1 tk. Piros arany 20 dkg füstöl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. 3. A liszt 2/3 részéből, a tojásokból és a reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával. 2. Ezután mindegyiket lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. 3. A hagymát felkarikázz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű