Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szaftos sertéskaraj gombával


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-8-10 szelet karaj,
- 50 dkg csiperke gomba,
- 4 evőkanál liszt,
- 0,5 dl olaj,
-4 cikk fokhagyma,
-3 evőkanál paradicsom sűrítmény,
- 3 dl fehérbor,
-só, bors,
-petrezselyemzöld; a tálaláshoz: krumplipüré. .rizs,

Elkészítés:


A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk.
--Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk.
- A visszamaradt zsiradékon átsütjük a szeletelt gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk
- 2-3 perc után a paradicsom sűrítményt és rátöltjük a bort is
- Mikor felforrt, visszatesszük a húst, lefedjük és közepes lángon addig pároljuk, míg a leve elfő és a mártás besűrűsödik.
- megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. krumplipürével ,rizzsel vagy tésztás körettel tálaljuk.

Szaftos sertéskaraj gombával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Stefánia vagdalt
Stefánia vagdalt

A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. A fokhagymát lereszeljük. A zsemlét vízben áztatjuk, és jól kicsavarjuk. A darált húshoz adjuk a dinsztelt hagymát...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Pincepörkölt
Pincepörkölt

50-60 dkg sertés lapocka vagy comb 1,2 kg burgonya 2 db sárga paprika 2 db paradicsom 1 doboz gomba 1 nagy vöröshagyma 1 -2 gerezd fokhagyma 1 tk. Piros arany 20 dkg füstöl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sertésborda sajtos-burgonyás köntösben - OK
Karaj - Sertésborda sajtos-burgonyás köntösben - OK

1. A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. 3. A liszt 2/3 részéből, a tojásokból és a reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Erdélyi flekken - OK
Tarja - Erdélyi flekken - OK

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a fokhagymával. 2. Ezután mindegyiket lisztbe forgatjuk, és olajon megsütjük. 3. A hagymát felkarikázz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk