-8-10 szelet karaj,
- 50 dkg csiperke gomba,
- 4 evőkanál liszt,
- 0,5 dl olaj,
-4 cikk fokhagyma,
-3 evőkanál paradicsom sűrítmény,
- 3 dl fehérbor,
-só, bors,
-petrezselyemzöld; a tálaláshoz: krumplipüré. .rizs,
A hússzeleteket sózzuk borsozzuk, lisztbe forgatjuk, majd forró olajon, minkét felükön megpirítjuk.
--Tányérra szedjük, lefedjük és melegen tarjuk.
- A visszamaradt zsiradékon átsütjük a szeletelt gombát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk
- 2-3 perc után a paradicsom sűrítményt és rátöltjük a bort is
- Mikor felforrt, visszatesszük a húst, lefedjük és közepes lángon addig pároljuk, míg a leve elfő és a mártás besűrűsödik.
- megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. krumplipürével ,rizzsel vagy tésztás körettel tálaljuk.
Előző nap a malacot előkészítjük, bőrét hosszában bevágjuk, sóval alaposan bedörzsöljük. A fűszereket kevés olvasztott disznózsírba keverjük, és ezt a karajra kenjük. Így befűsze...
Elkészítési idő: 170 min Nehézség: KözepesA hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, és vízbe mártott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. 2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, ha kell sózzuk, belete...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA combszeleteket kissé kiverjük, és vékonyan besózzuk. 1-1,5 ek lisztben megforgatjuk. A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű