-50 dkg hús ( pulyka, vagy sertés )
-1 közepes káposzta
-1-2 zöldpaprika
- zsiradék
- 2 vöröshagyma
-só
-kakukkfű
-őrölt pirospaprika
-almaecet
-kömény
-cukor
- borsikafű
- kevés zsiradékot rakunk egy lábosba ha forró beleforgatjuk a felkockázott húst
-hozzáadunk egy felapritott vöröshagymát, izesitjük sóval, kakukkfűvel,zöldpaprikával majd őrölt pirospaprikát szórunk rá
-annyi vizet öntünk rá ,hogy ellepje
-lefedjük kb.35 percig főzzük
-közben egy másik lábosba tesszük a felszeletelt édes káposztát,öntünk alá egy kis vizet,és elkezdjük főzni
-adunk hozzá 2-3 evőkanál almaecetet,1 kávéskanál cukrot,kevés sót,köményt
-1-2 szelet zöldpaprikát egy kis felapritott hagymát
-ez is nagyjából addigra fő meg mire a hús megpuhul
-a húst a szaftjával együtt hozzáöntjük a káposztához
-borsikfüvel izesitjük
-akkor jó ha sűrű a szaftja,nem leveses
( én kevertem bele egy kis rizst is és együtt főztem a végén ...igaz igy már nem az eredeti Székelykáposzta de igy kiadósabb és nagyon finom
1. A főtt tojásokat a tetejénél kettévágjuk és sárgájukat kiszedjük, és majd a fehérjébe rakjuk vissza a tölteléket. A tojások alsó feléből is levágunk egy apró darabot, hogy a csi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű6 darab szufléformát olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a belevalókat. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Egy serpenyőben pár csepp olajon megpirítunk 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1/2 kg megtisztított parajt vízgőzben felpuhítunk, paszírozzuk és 1 db tejbeáztatott kinyomott zsemlyével együtt. 6 dkg vajat, 6 t. sárgát habosra keverünk hozzáadjuk a spenót mass...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű16 db gombát megtisztítunk, kimosunk, a szárakat apróra vágjuk és 6 dkg zsírban petr. zölddel és 12 ?rizzsel? pároljuk és ha kihűlt hozzáadunk 30dkg darált sertéshúst, 1 tojás sárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz