-50 dkg hús ( pulyka, vagy sertés )
-1 közepes káposzta
-1-2 zöldpaprika
- zsiradék
- 2 vöröshagyma
-só
-kakukkfű
-őrölt pirospaprika
-almaecet
-kömény
-cukor
- borsikafű
- kevés zsiradékot rakunk egy lábosba ha forró beleforgatjuk a felkockázott húst
-hozzáadunk egy felapritott vöröshagymát, izesitjük sóval, kakukkfűvel,zöldpaprikával majd őrölt pirospaprikát szórunk rá
-annyi vizet öntünk rá ,hogy ellepje
-lefedjük kb.35 percig főzzük
-közben egy másik lábosba tesszük a felszeletelt édes káposztát,öntünk alá egy kis vizet,és elkezdjük főzni
-adunk hozzá 2-3 evőkanál almaecetet,1 kávéskanál cukrot,kevés sót,köményt
-1-2 szelet zöldpaprikát egy kis felapritott hagymát
-ez is nagyjából addigra fő meg mire a hús megpuhul
-a húst a szaftjával együtt hozzáöntjük a káposztához
-borsikfüvel izesitjük
-akkor jó ha sűrű a szaftja,nem leveses
( én kevertem bele egy kis rizst is és együtt főztem a végén ...igaz igy már nem az eredeti Székelykáposzta de igy kiadósabb és nagyon finom
1. Megmossuk a krumplit. Alufóliába csomagoljuk és 50 perc alatt megsütjük. 2. Kibontjuk a fóliából és lehúzzuk a héját, majd karalábévájóval kivágjuk a közepét. 3. Megsütjük a p...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát pucold meg, és vágd karikára. Kevés zöld részt is tehetsz hozzá. Egy lábasban hevíts kevés vajat. Dobd rá a pórét, és kevergetve fonnyaszd meg. Rakd hozzá a zúzott fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy literes, csatos (nem csavaros) fedelű üvegbe csúsztatjuk. (Ha egészben nem férne bele, két darabba vágjuk.) Az üveget lezárva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát pucold meg, és aprítóban dolgozd pépesre. Forró, száraz serpenyőben kezd pirítani. Sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, majd pirítsd tovább addig, amíg a gomba leve teljes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű