-50 dkg hús ( pulyka, vagy sertés )
-1 közepes káposzta
-1-2 zöldpaprika
- zsiradék
- 2 vöröshagyma
-só
-kakukkfű
-őrölt pirospaprika
-almaecet
-kömény
-cukor
- borsikafű
- kevés zsiradékot rakunk egy lábosba ha forró beleforgatjuk a felkockázott húst
-hozzáadunk egy felapritott vöröshagymát, izesitjük sóval, kakukkfűvel,zöldpaprikával majd őrölt pirospaprikát szórunk rá
-annyi vizet öntünk rá ,hogy ellepje
-lefedjük kb.35 percig főzzük
-közben egy másik lábosba tesszük a felszeletelt édes káposztát,öntünk alá egy kis vizet,és elkezdjük főzni
-adunk hozzá 2-3 evőkanál almaecetet,1 kávéskanál cukrot,kevés sót,köményt
-1-2 szelet zöldpaprikát egy kis felapritott hagymát
-ez is nagyjából addigra fő meg mire a hús megpuhul
-a húst a szaftjával együtt hozzáöntjük a káposztához
-borsikfüvel izesitjük
-akkor jó ha sűrű a szaftja,nem leveses
( én kevertem bele egy kis rizst is és együtt főztem a végén ...igaz igy már nem az eredeti Székelykáposzta de igy kiadósabb és nagyon finom
A tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld. Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük l...
Elkészítési idő: 20 percA szárított, felaprított chilit és a vékonyan felszeletelt fokhagymát kevés olajon magas falú serpenyőben dinsztelni kezdjük kislángon. Amikor épp csak meleg az olaj, érezzük az ar...
Elkészítési idő:A kenyeret felszeleteljük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és egy fél gerezd fokhagymával megdörzsöljük. Mehet a sütőbe, 200 fok, 5-10 perc. A zöldségeket apró darabo...
Elkészítési idő: 20 percA zöldségeket kockákra vágjuk és egy kevés olajban átpirítom. Kiszedjük, és a maradék olajban a kisebb kockára vágott húst fehéredésig pirítom. Felöntöm kb 1,5 l vízzel, beletesze...
Elkészítési idő: