-50 dkg hús ( pulyka, vagy sertés )
-1 közepes káposzta
-1-2 zöldpaprika
- zsiradék
- 2 vöröshagyma
-só
-kakukkfű
-őrölt pirospaprika
-almaecet
-kömény
-cukor
- borsikafű
- kevés zsiradékot rakunk egy lábosba ha forró beleforgatjuk a felkockázott húst
-hozzáadunk egy felapritott vöröshagymát, izesitjük sóval, kakukkfűvel,zöldpaprikával majd őrölt pirospaprikát szórunk rá
-annyi vizet öntünk rá ,hogy ellepje
-lefedjük kb.35 percig főzzük
-közben egy másik lábosba tesszük a felszeletelt édes káposztát,öntünk alá egy kis vizet,és elkezdjük főzni
-adunk hozzá 2-3 evőkanál almaecetet,1 kávéskanál cukrot,kevés sót,köményt
-1-2 szelet zöldpaprikát egy kis felapritott hagymát
-ez is nagyjából addigra fő meg mire a hús megpuhul
-a húst a szaftjával együtt hozzáöntjük a káposztához
-borsikfüvel izesitjük
-akkor jó ha sűrű a szaftja,nem leveses
( én kevertem bele egy kis rizst is és együtt főztem a végén ...igaz igy már nem az eredeti Székelykáposzta de igy kiadósabb és nagyon finom
Az előzőleg keményre főzött tojás pirosra festésével kezdjük. A céklát alaposan mossuk meg, majd főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hűtsük ki, pucoljuk meg, és ízlés szerint vágj...
Elkészítési idő:pak choi-t megmossuk és felkockázzuk. pakchoi_felvagva.jpg A gyömbért, fokhagymát és az újhagymát apróra szeleteljük. Wok-ban közepes fokozaton kókuszzsíron kicsit megpárol...
Elkészítési idő:A spenótot vágd nagyon apróra, öntsd egy nagy tálba. Add hozzá a pankómorzsát, a sajtokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat is. Keverd össze alaposan. Ha nem elég ragadós, tegyé...
Elkészítési idő: 35 percMossuk meg a csicseriborsót, majd áztassuk be vízbe 30 percre. Cseréljük le róla a vizet, majd főzzük meg. A hagymát tisztítsuk meg, daráljuk le a hússal együtt. A darált húshoz ad...
Elkészítési idő: